Ultima moda in epilare: cu ata sau cu zahar

09-05-2010 00:00


Femeile lupta cu parul nedorit inca de pe vremea faraonilor. In atatea mii de ani, metodele au evoluat considerabil. Se pare insa ca nici cele vechi nu erau prea rele.

In Statele Unite apar tot mai multe saloane de cosmetica unde se folosesc tehnici stravechi, originare din Orientul Mijlociu. Epilatul cu ata si cel cu zahar sunt doua dintre acestea.

Metoda cea mai folosita, cel putin in lumea occidentala, este epilatul cu ceara, care are efecte indelungate, intre 3 si 4 saptamani.

Insa unele femei au redescoperit o tehnica antica pentru a scapa de parul fin de pe fata: cu ata. Este o metoda care a aparut in Orientul Mijlociu.

Potrivit celor care il practica, epilatul cu ata permite smulgerea din radacina chiar si a celor mai mici fire de par. In plus, pielea nu are aproape deloc de suferit.

E o tehnica atat de veche, incat nu se mai stie cum a aparut. Cert este ca metoda castiga teren si in lumea occidentala. In Statele Unite, o sedinta costa intre 15 si 20 de dolari.

Ceva mai mult, adica 50 de dolari, costa epilatul cu... zahar. O alta tehnica straveche si, spun cele care au incercat-o, mai putin dureroasa.

Din zahar, zeama de lamaie, apa si guma de guar se face o pasta care se intinde pe piele, ca sa se lipeasca de firele de par. Apoi se trage usor. Pielea ramane fina pana la trei saptamani, dar exista si alte avantaje.

Epilatul cu ata se practica numai pentru zona fetei, in timp ce acela cu zahar poate fi folosit si pentru restul corpului.

Tags: beauty, epilare,

VIDEO PROTVPLUS.RO