Turul Ardealului pe motocicleta. Jeremy Irons, indragostit de muntii Transilvaniei

13-10-2012 08:18


Faimosul actor Jeremy Irons a strabatut Ardealul pe motor si, in deplin anonimat, a facut un popas la Rametea, in Alba. Era insotit de o tanara care l-a si ajutat sa se inteleaga cu gazdele, pentru ca vorbea romana, engleza si maghiara.

Laureatul cu Oscar, distribuit in zeci de filme de succes, s-a dovedit a fi un om placut, comunicativ si relaxat, ba chiar a marturisit, la cina, ca este indragostit de tinuturile Transilvaniei. Niste fotografi din Ungaria, aflati intamplator acolo, l-au recunoscut si nu au ratat momentul.

Zambitor si destins, Jeremy Irons a petrecut o seara savuroasa in casa unui gospodar modest din Rametea. Primit cu palinca si vorbe bune, actorul s-a ospatat in stil neaos.

Cativa meseni de alaturi si-au dat seama cine este oaspetele si au intrat in vorba cu el.

Aproape o ora s-au delectat la povesti. Un singur lucru au cerut sa fie schimbat, la un moment dat: muzica usoara ungureasca, pe care o preferau gazdele, cu niste piese de jazz. T

oata masa a costat 65 de lei si, generos, actorul a lasat si bacsis. Gazda insa regreta ca nu s-a pregatit cum se cuvine, ca pentru un star.

Gazdele i-au condus apoi pana la poarta, iar actorul si insotitoarea lui au pornit cu motocicleta spre Aiud.

Se stie ca Irons obisnuieste sa vina in vacanta in Ungaria, dar iata ca faima Transilvaniei, unde a poposit si printul Charles, ne-a ajutat. Oamenii locului sunt incintati.

In Rimetea locuiesc doar 600 de oameni si toti traiesc din turism, pentru ca zona este superba. In plus, satenii au avut grija sa-si conserve casele vechi, iar cele albe cu obloane verzi si flori la ferestre sunt in patrimoniul national.

Jeremy Irons este cunoscut in toata lumea pentru filme ca "Iubita locotenentului francez", "Casa spiritelor" sau "Lolita".

A castigat doua Globuri de Aur si un Oscar pentru rolul principal din "Reversul medaliei".

Tags: jeremy irons,

VIDEO PROTVPLUS.RO