"The Dark Knight Rises" a depasit pragul de 1 miliard de dolari din incasari pe plan mondial

Ultima actualizare: 02-11-2012 06:41
Batman: The Dark Knight Rises

"Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises", cel mai recent lungmetraj din franciza "Batman", a depasit pragul de 1 miliard de dolari din incasari pe plan mondial.

Acesta a devenit cel de-al 13-lea film din istorie care reuseste aceasta performanta, relateaza hollywoodreporter.com.

Potrivit boxofficemojo.com, aceasta pelicula realizata de studiourile Warner Bros. a obtinut, pana duminica seara, 431,2 milioane de dolari pe piata nord-americana si 574 de milioane de dolari pe plan international, ajungand astfel la un total de 1,005 miliarde de dolari.

Precedentul film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a obtinut incasari de 1,003 miliarde de dolari in 2008.

Produs de studiourile Warner Bros., cu un buget de 250 de milioane de dolari, "Cavalerul negru: Legenda renaste" este cel de-al treilea film din seria "Batman" care a fost regizat de Christopher Nolan si l-a avut in rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

In topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, primele doua locuri sunt ocupate de peliculele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) si "Titanic" (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se afla ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 de miliarde de dolari).

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO