Tariceanu se va casatori pentru a cincea oara. Biserica Catolica nu ii va da binecuvantarea

Dată publicare: 10-05-2013 19:26
Dată actualizare: 13-05-2013 06:47


Fara nunta si fara pirostrii, fostul premier Calin Popescu Tariceanu se va casatori pentru a 5-a oara.

Pe 25 mai, politicianul si iubita lui, Loredana Moise, vor face cununia civila. Nu vor trece insa si pe la altar pentru ca religia catolica - imbratisata de Tariceanu in urma cu cativa ani - nu permite mai multe casatorii. Apropiatii vor petrece apoi alaturi de miri la Palatul Snagov.

La nici doi ani de la divortul de a patra sotie - Ioana, senatorul se va casatori cu o doamna cu 26 de ani mai tanara. Loredana Moise are 35 de ani, este din Buzau si a absovit Arte Plastice. Acum cocheteaza cu moda si are un atelier de creatie vestimentara. Relatia dintre cei doi a fost una discreta. Anul trecut, la prima aparitie publica impreuna, Loredana se ingrijea de reverul costumului si ii aseza cu grija decoratia primita de fostul premier de la Regele Mihai.

Iar anul acesta, de Pastele catolic, cei doi indragostiti au mers impreuna la Slujba de Inviere de la Catedrala Sf. Iosif.

Potrivit unor apropiati ai cuplului, cununia civila va avea loc pe 25 mai, la primaria Sectorului 1 al Capitalei. Invitatii - rude, parteneri de afaceri si colegi de partid - vor petrece apoi la Palatul Snagov. Senatorul si aleasa iniminii sale nu vor ajunge si la altar. Trecut la catolicism in urma cu mai bine de 10 ani, Tariceanu nu mai poate obtine binecuvantarea unui preot pentru ca biserica catolica nu permite mai multe casatorii. In plus, nici la ortodoxism nu se poate intoarce doar pentru a fi oficiata slujba religioasa. Politicianul s-a casatorit deja de 3 ori intr-o biserica ordodoxa, numarul maxim de cununii religioase pe care il permite Biserica Ortodoxa.

Va fi asadar o casatorie discreta, asa cum a fost si cea cu Ioana, in urma cu 10 ani. Atunci i-a jurat credinta la Ambasada Romaniei de la Budapesta, departe de lumina refletoarelor, la fel cum a fost si divortul de cea care i-a daruit un copil.

Fost manechin, Tariceanu a avut de tanar trecere la femeile frumoase. Prima data s-a casatorit in 1976, cand era student si a divortat dupa patru ani. A doua sotie, Livia, este fiica fostului ambasador al Romaniei in Israel, Valeriu Georgescu, iar a treia este Cornelia TrAntescu, femeia care in 1996 i-a daruit primul copil.


VIDEO PROTVPLUS.RO