Salvati broscutele! Disectii virtuale, noua moda in aplicatii pe iPad

Ultima actualizare: 23-10-2012 15:00
Disectie virtuala pe broaste

Dintre miile de aplicatii facute de utilizatori pentru tableta Apple, cateva sunt cel putin ingenioase. De exemplu, pentru cei slabi de inima sau care vor sa protejeze animalele, s-a inventat disectia virtuala pe broaste.

De cate ori, in scoala, cineva n-a incercat sa fuga de la orele de biologie in care se facea disectie pe cate ceva. Azi o musca, maine o lacusta, poimaine o broasca, poate un soarece.

De acord, are si operatiunea asta rolul ei in cunoasterea mai buna a animalelor, dar de ce trebuie sa le omoram ca sa invatam ceva despre ele?

Mi-as fi dorit sa fiu acum in clasa a 10-a si sa am un iPad. Si asta pentru ca tableta minune are o aplicatie care nu omoara pe nimeni si te invata chiar mai multe decat o disectie clasica.

In plus, scolile ar face si economie de materiale si de timp daca ar aplica o astfel de operatie virtuala.

Este vorba despre disectia pe broaste posibila printr-o aplicatie care costa doar 5 dolari si pe care oricine si-o poata descarca de pe net.

In loc de mirosul de formol si de sangele broscutei, pe iPad vedem o animatie 3D de toata frumusetea, cu explicatii mai mult decat suficiente si care isi atinge scopul propus fara sacrificii de vieti “amfibiene”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO