Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision, a primit o nouă inimă. Operaţia a fost un succes

Dată publicare: 10-12-2017 12:03
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Salvador Sobral

Cântăreţul portughez Salvador Sobral, câştigătorul concursului Eurovision, a fost supus vineri unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona.

Evoluţia sa a fost "foarte bună" în timpul intervenţiei, potrivit echipei de medici care l-a operat, scrie El Pais, potrivit News.ro.

Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Sobral se recuperează "bine". El a asigurat că muzicianul este "în formă" şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal.

Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit sâmbătă chirurgul.

Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, potrivit postului TVI. În conferinţa de presă, medicii care l-au tratat au precizat că nu se pot pronunţa cu privire la cât va rămâne Sobral internat.

În ultimele luni, Sobral a stat departe de zvonurile apărute în presa protugheză şi internaţională cu privire la starea sa de sănătate. În septembrie, el a anunţat că se retrage temporar din activitatea muzicală din cauza "sănătăţii fragile" şi a susţinut un ultim concert la Estoril, oraş aflat la 30 de kilometri de Lisabona.

Compania Fado in a Box, care-l reprezintă pe cântăreţ, a transmis un comunicat la finalul lunii octombrie în care a criticat dur articolele "false" care au fost publicate despre Sobral, cerând să i se respecte viaţa privată.

Salvador Sobral s-a lansat în 2009, când a participa la programul de televiziune similar ”American Idol”. Nu s-a împăcat cu explozia mediatică şi chiar a renunţat să mai cânte. După opt ani, Sobral a reuşit să câştige concursul Eurovision.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO