Robbie Williams e acuzat de "rasism" si amenintat ca nu va mai fi primit in Rusia. "Nu cant despre Vladimir Putin"

06-10-2016 07:54

"Sa petreci ca un rus", este intitulat ultimul videoclip al lui Robbie Williams. Artistul pare ca intra in rolul unui oligarh rus, inconjurat de balerine.

Si asta a infuriat presa din Rusia, care vede aici o bataie de joc la adresa elitelor din aceasta tara. In consecinta, Robbie Williams e acuzat de "rasism" si amenintat ca nu va mai fi primit in Rusia.

"Noi o tinem toti intr-o petrecere, asta e ideea lui despre Rusia", s-a revoltat unul dintre cei mai renumiti critici muzicali, Artur Gasparyan, intervievat de televiziunea de stat, in programul de stiri.

Intr-adevar, in videoclip pot fi identificate multe stereotipuri despre Rusia. Sunt folosite si acorduri muzicale din "Dansul cavalerilor", muzica de balet a lui Prokofiev, care, pentru americani, este mai cunoscuta ca tema din "Ucenicul", show-ul cu Donald Trump.

"E nevoie de un tip cu reputatie, ca sa devalizeze o intreaga natie,
Sunt mana larga si imi construiesc propria statie spatiala,
Fara doar si poate, sunt un Rasputin modern."

Genul acesta de versuri a lezat presa rusa. Mai ales ca Robbie Williams nu pare ca joaca rolul un oligarh oarecare, ci il interpreteaza pe cel mai mare!

Artistul britanic a dezmintit ca noua lui piesa ar face o trimitere catre Vladimir Putin. Si a insistat ca nu a vrut sa ironizeze in niciun fel Rusia sau stilul de viata al rusilor bogati. "Cantecul si videoclipul spun o poveste despre cultul placerii, despre spiritul petrecerii. Nu este despre cum sa fii rus, ci cum sa petreci ca un rus", a scris cantaretul pe pagina sa de Internet.

Dar, ca sa fie clar, reportajul de la "Vesti" da verdictul: "popularitatea lui Robbie Williams tine mai mult de amintirea anilor trecuti decat de realizarile lui din prezent".

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO