Publicatia Vaticanului: "Homer Simpson e catolic!"

Ultima actualizare: 23-10-2012 10:46

Tara arde si Vaticanul se uita la desene animate! Cel putin asta reiese dintr-un articol publicat in ultimul numar al Osservatore Romano, care sustine ca Homer si Bart Simpson sunt catolici.

Publicatia ii indeamna pe parinti sa le permita copiilor sa urmareasca "The Simpsons". "Putini oameni stiu acest lucru, iar el face tot ce poate pentru a ascunde acest lucru. Insa este adevarat: Homer J. Simpson este catolic", scrie in articolul intitulat "Homer si Bart sunt catolici".

Articolul are la baza un studiu, realizat de un preot iezuit, al episodului "The Father, the Son and the Holy Guest Star", difuzat in 2005. Este "unul dintre putinele programe TV pentru copii in care credinta crestina, religia si intrebarile despre Dumnezeu reprezinta teme recurente. Membrii familiei Simpson se roaga inainte de fiecare masa si, in felul lor, cred in lumea de dincolo", se afirma in articolul din Osservatore Romano.

Al Jean insa, producatorul executiv al serialului, a declarat pentru Entertainment Weekly ca este "socat si infiorat" de acel articol, adaugand ca membrii familiei Simpson merg la slujbele organizate in Prima Biserica Presbiluterana din Springfield. Asadar, Homer nu e catolic!

"Nu cred ca ar putea fi (catolic, n.r.), deoarece el nu ar putea sa se abtina sa manance carne in ziua de vineri - cel putin pentru o ora", se amuza producatorul serialului.

Preotul iezuit Francesco Ochetta, a dezmintit interpretarea facuta de cotidianul Vaticanului la studiul sau "Familia Simpson si religia", in care, spune el, a vrut doar sa arate cum poti invata lectii de morala si viata din aventurile acestor personaje nitel cam traznite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO