Printul Charles, rupt din Morometii: a dat cu coasa si a mancat in sura

Ultima actualizare: 28-10-2012 14:36

Mostenitorul coroanei britanice, printul Charles in persoana, a uimit azi pe toata lumea cand a inceput sa coseasca intr-o curte din Ardeal. A prins asa drag de coasa, incat i-a cerut-o proprietarului, care i-a spus ca nu i-o da, oricat ar fi el de print.

Printul Charles dand la coasa. Nu este titlul unui tablou pentru curtea regala de la Buckingham, ci chiar ceea ce a facut astazi printul de Wales, intr-un catun ascuns din Ardeal.

Cine s-ar fi gandit acum trei saptamani, cand se afla la nunta fiului sau William, privit de milioane de oameni de pe toata planeta, imbracat impecabil, ca Alteta Sa Regala se va transforma intr-un adevarat taran din Transilvania.

Indragostit de coasa unui localnic a vrut sa o cumpere, dar negocierea i-a rezervat o supriza: omul a refuzat. Pana la urma, un vecin i-a daruit printului coasa lui. Iar dupa atata miscare, Charles a luat pranzul intr-o sura.

Este suprinzator ce lucruri - aparent marunte - il intereseaza pe printul Charles. Astazi a mers si intr-o mlastina din Harghita unde a vrut sa vada o specie foarte rara de broasca albastra.

Ieri, printul s-a aflat in Covasna, in Valea Zalanului, si a dormit intr-una din casele sale vechi de 100 de ani, pe un pat de paie. Localnicii il cunosc, il saluta, si nu se mai mira cand il vad plimbandu-se pe ulite. A intrat si la magazinul din sat, unde a cumparat carnati si a platit cu lei. Apoi a stat la taclale, la poarta, cu vecinii...

Dealtfel, mostenitorul tronului britanic nu iese cu nimic in evidenta cand vine in Romania. Ii plac lucrurile simple. Aidoma se poarta si el. Prin locurile pe unde umbla e deja de notorietate puloverul cel verde. L-a purtat prima oara la Viscri, in 2006, cand a venit sa-si cumpere o casa.

Printul si-a propus ca maine sa ramana acasa, la Valea Zalanului. Are program "de voie". Ne asteptam sa-l gasim prin livada, odihnindu-se la umbra pomilor infloriti, sau pe drumul spre padure unde merge seara de seara, sa studieze plantele, sa asculte pasarile si sa schimbe o vorba cu vecinii.

Charles a venit in Romania duminica si va ramane aici pana vineri. Este cea mai lunga vacanta pe care o petrece in tara noastra din 1998, de cand ne-a fost oaspete pentru prima oara. I-a placut atat de mult, incat si-a cumparat doua case in Transilvania si nu trece an fara sa le viziteze.

Cum a petrecut Printul Charles o zi romaneasca intr-o casa veche

Printul Charles, prima vizita in Romania dupa ce a devenit socru

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO