Oscar 2018. Actorul James Franco, acuzat de abuz sexual, printre marii absenți de pe lista nominalizărilor


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 23 Ianuarie 2018 23:19
Categorie: Stiri Mondene
James Franco

Cineastul James Franco, unul dintre favoriții la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, pentru filmul „The DIsaster Artist”, este între marii absenți din lista nominalizărilor la Oscar 2018. Recent, el a fost implicat într-un scandal sexual.

Franco a primit un Glob de Aur pentru interpretarea sa, însă cu zece zile înainte de anunţarea nominalizărilor la Oscar, el a fost acuzat de cinci femei de comportament sexual neadecvat. Acest fapt, scriu jurnaliştii de la The Hollywood Reporter, a dus la excluderea lui, informează News.ro.

O altă absenţă surprinzătoare este aceea a lui Steven Spielberg, la categoria „cel mai bun regizor”, pentru „The Post”. Lui i se alătură Tom Hanks, protagonistul filmului.

Şi pelicula „I, Tonya” ar fi meritat o nominalizare la categoria „cel mai bun film”, spun criticii. La fel şi animaţiile „Dispicable Me 3” şi „Cars 3”.

Considerat unul dintre favoriţi, cel mai recent lungmetraj al lui Fatih Akin nu a fost nominalizat pentru „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. „In The Fade” şi filmul israelian „Foxtrot”, de Samuel Maoz, dar şi documentarul „Jane” se numără îngtre absenţi.

Deşi apreciate pe parcursul anului de critici şi de public, „The Big Sick”, „The Florida Project” şi „Molly's Game” au primit câte o nominalizare, la categoriile „cel mai bun scenariu original”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Willem Dafoe), respectiv „cel mai bun scenariu adaptat”.

Dacă Dafoe a primit o nominalizare, cauza pentru care filmul în care joacă nu s-a regăsit în lista altor categorii poate fi reprezentată de acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse în luna decembrie lui Andrew Duncan, cofondator al companiei June Pictures, care a produs lungmetrajul.

Mai mulţi dintre nominalizaţii la categoriile premiilor Academiei au legături strânse cu persoane acuzate de hărţuire sexuală.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO