Membrii fondatori Black Sabbath se reunesc pentru turneu si album in 2012. Ozzy: "Era si timpul"

Ultima actualizare: 10-01-2012 14:26
Black Sabbath: Ozzy Osbourne, Geezer Butler si Tony Iommi

Cei patru membri fondatori ai legendarei formatii Black Sabbath au anuntat vineri ca se pregatesc pentru un nou turneu, in 2012, dar si pentru lansarea primului lor album din ultimii 33 de ani.

Solistul Ozzy Osbourne, chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler si bateristul Bill Ward au spus, intr-o conferinta sustinuta la celebrul club Whisky a Go Go, ca vor canta la Download Festival, care are loc in iunie 2012, in Marea Britanie, dupa care vor incepe un turneu mondial.

Membrii trupei, care s-a format in 1969, au spus ca lucreaza la un nou album, care va fi lansat in toamna anului viitor. Materialul discografic, ce nu are inca un titlu, va fi produs de Rick Rubin.

"Este acum ori niciodata. Ne intelegem perfect. Totul merge foarte bine", le-a spus Iommi reporterilor, in clubul in care Black Sabbath a avut primul concert, cu exact 41 de ani inainte. "Este ca si cum am intra in atmosfera din trecut", a adaugat acesta.

Muzicienii, care in prezent au varste peste 60 de ani, au lansat ultimul album impreuna, ca trupa, "Never Say Never", in 1978.

De altfel, in ultima vreme au circulat zvonuri in legatura cu reunirea trupei. "Era si timpul", a spus Ozzy Osbourne, adaugand ca membrii trupei au mai incercat sa lucreze impreuna in trecut. "De data aceasta, dintr-un motiv magic, am scris impreuna sapte sau opt cantece", a spus legendarul rocker.

Trupa a lansat, de asemenea, noul ei site oficial, www.blacksabbath.com, si urmeaza sa prezinte si versiunile de Facebook si Twitter. Ozzy Osbourne a fost dat afara din trupa in 1979.

Dupa ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne si-a construit o cariera de succes in calitate de solist solo, in timp ce formatia britanica a sustinut numeroase concerte si turnee, cu diversi solisti in locul lui Ozzy. Membrii trupei s-au mai reunit in 1998, pentru materialul "Reunion", si apoi s-au mai intalnit pentru a sustine show-uri, in anii 2000.

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne in 1991, a primit patru discuri de platina in SUA si a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului si a criticilor. Urmatoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), desi nu au mai avut acelasi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne a sustinut un concert si la Bucuresti, pe 2 octombrie anul trecut, in cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al sau, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2006 si a vandut, in total, peste 100 de milioane de albume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO