MASTERCHEF, SEZONUL 5. Soare, nisip, vant si oboseala: concurentii au gatit in conditii extreme la malul marii

15-10-2014 09:15


Soare, nisip, vant si oboseala. Acestea au fost ingredientele editiei Masterchef de marti seara. Cei 22 de concurenti care aspira la marele titlu au gatit, pentru prima oara, in aer liber, chiar la malul marii.

O premiera a fost si faptul ca oameni simpli le-au evaluat preparatele. Iar asta i-a trimis pe o parte dintre bucatarii amatori la testul sub presiune, incheiat cu o eliminare.

Treziti cu noaptea in cap, concurentii au gatit pe malul marii.

"Veti face tapas.Trebuie sa faceti zece feluri de tapas. Obligatoriu trei calde si doua dulci", le-au transmis concurentilor Chef FOA si Chef Patrizia Paglieri.

Tudor si Lambrino au fost capitani de echipa, iar juratii au venit cu surpriza. Concurentii au fost nevoiti sa si vanda preparatele.

"Fiecare echipa are ingrediiente in valoare de 4000 de lei. In mod normal ar trebui sa vindeti mancarea si sa incasati de trei ori mai mult", a adaugat Chef FOA.

De parca emotiile nu ar fi fost indeajuns de mari, nici vremea nu i-a ajutat.

"Puteti sa vorbiti sa opreasca putin vantul sa pornim si noi aragazul? Ca nu ne incadram", a spus un concurent. 

Cate doi oameni din fiecare tabara s-au ocupat de vanzari, iar membrii echipei albastre au inteles repede ca timpul inseamna bani.

Echipa rosie a castigat insa teren si a incercat sa adune cat mai repede suma ce urma sa fie donata unui camin de batrani din Constanta.

Dupa trei ore, s-a dat verdictul. Echipa rosie stansese 2200 lei, in timp ce echipa albastra numai 1705 lei.

Pentru ca nu au reusit sa castige suficient, cu ingredientele ramase, concurentii au pregatit tapas pentru o suta de persoane, care au votat apoi echipa preferata. In cele din urma, cu 74 de voturi, echipa albastra a iesit invingatoare, cu 21 de voturi in plus fata de echipa rosie.

Nu toti cei cu sorturi rosii au ajuns la testul sub presiune. Anca a fost salvata de Lambrino. Ceilalti si-au evaluat reciproc activitatea.

La testul sub presiune, s-a licitat cu timp pentru igrediente. Iar minutele ramase au fost folosite pentru gatit. In cele din urma, Izabela a parasit competitia.

Luni, la PROTV, de la 20.30, Master Chef ajunge si in bucatariile telespectatorilor, pentru noi provocari.

VIDEO PROTVPLUS.RO