Legendara fotografie a formației The Beatles pe trecerea de pietoni a împlinit 50 de ani

Ultima actualizare: 09-08-2019 21:21

A fost explozie de culoare şi bună dispoziţie, într-un cartier din Londra. Sute de fani ai trupei „The Beatles'' au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la apariţia unei fotografii legendare.

Este vorba despre coperta ultimului album al trupei. Albumul „Abbey Road" este unul dintre reperele istoriei muzicii.

Coperta discului, o fotografie în care legendarii cântăreţi apar traversând o trecere de pietoni din Londra, a fost realizată pe 8 august 1969.

Zebra respectivă se afla lângă studioul de înregistrări unde membrii trupei îşi petreceau cea mai mare parte a timpului.

Şedinţa foto a fost programată astfel încât să fie evitaţi fanii, care ştiau că formaţia sosea la studio în jurul amiezii. Albumul a fost lansat la sfârşitul lui septembrie, la 6 zile după ce John Lennon îşi anunţase colegii că părăseşte grupul.

Trecerea de pietoni a devenit de-a lungul vremii o atracţie turistică în Londra. La împlinirea unei jumătăţi de secol de la realizarea celebrei fotografii, zona a fost asediata de fanii pătimaşi ai trupei.

Fan: „A fost cea mai bună formație și va continua să fie. Nu mă îndoiesc de acest lucru.”

În mijlocul admiratorilor a apărut şi celebra limuzină colorată în stilul „hippie" care i-a aparţinut lui John Lennon.

Fan: „Am fost fan Beatles de când mă știu. Faptul că mă aflu azi aici și am putut să conduc mașina Rolls Royce a lui John Lennon a fost cea mai mare realizare a vieții mele. Totodată, azi am cerut-o și pe iubita mea în căsătorie și a spus „da".

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO