Topul celor mai bune reclame de la Super Bowl 2015. 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari. VIDEO

Super Bowl

Super Bowl nu este doar finala campionatului de fotbal american in SUA, este un adevarat festival de publicitate. Milioane de doari sunt cheltuiti pentru un loc in pauzele publicitare, iar unele spoturi ajung sa faca istorie.

Kim Kardashian, Mindy Kaling, Pierce Brosnan sau Katie Couric si o multime de catei. Iata numai cateva dintre personajele care au animat in 2015 pauzele publicitare la cel mai asteptat meci de fotbal american in SUA.

Iar odata cu explozia internetului, consumatorii nu au mai fost nevoiti sa astepte Super Bowl pentru a descoperi ce surprize le-au pregatit advertiserii. Anul acesta Budweiser, Bud Light, Kia, Mercedes-Benz USA, T-Mobile, Victoria’s Secret, BMW sau Paramount se numara printre companiile care au postat online spoturile, inainte ca ele sa fie transmise in direct, in data de 1 februarie.

Unul dintre motive? Costul enorm al spatiului publicitar in timpul Super Bowl. 30 de secunde de transmisie s-au vandut cu aproximativ 5,4 milioane de doari. Postul american de televiziune NBC a fost gazda finalei campionatului de fotbal american.

Iata o lista a celor mai populare spoturi de la Super Bowl, care s-au viralizat rapid pe internet:

Citește și
reduceri
Magazinele au taiat din preturi, desi nu a inceput sezonul reducerilor. Cum te pot pacali reclamele si etichetele
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"FIFTY SHADES OF GREY"

Chiar daca este un film dedicat femeilor, cei de la Universal au facut un efort pentru a-i atrage si pe barbati cu acest spot, printr-o replica ce face referire la Xbox. Filmul are premiera in data de 14 februarie.

"TED 2"

Tot cei de la Universal au lansat si acest trailer la productia "Ted 2", in care are un rol si jucatorul de fotbal american Tom Brady. E Super Bowl pana la urma!

"FURIOUS 7"

Universal sunt si cei care au facut acest sport pentru partea a saptea a francizei "Fast and Furious". De asemenea, studioul si-a promovat si parcul de distractie tematic, inspirat din actiunea filmului.

"JURASSIC WORLD"

Si productia "Jurassic World" a avut spot la Super Bowl. Fimul produs de Universal intra in cinematografe la vara.

"MINIONS"

Se pare ca minionii din "Despicable Me", care au propriul film animat, sunt mari fani Super Bowl.

ESURANCE

Compania Ensurance s-a folosit de faima personajului Walter White din "Breaking Bad' pentru a-si promova produsele. 

T-MOBLIE

Kim Kardashian a strans pentru T-Mobile 1 milion de vizualizari deja, cu un spot in care promoveaza serviciul Data Stash.

SNICKERS

O reclama fara catelusi, dar cu Danny Trejo :)

"TERMINATOR GENISYS"

Arnold Schwarzenegger se intoarce intr-o incercare de a revitaliza franciza "Terminator".

KIA

Pierce Brosnan face apel la tot sarmul Agentului 007, pentru a vinde automobile KIA.

"THE ROYALS"

Serialul postului de televiziune E!, despre o monarhie fictiva in Londra moderna, a avut si el spot la Super Bowl. Nu stim insa cati fani are printre barbati :)

BMW

Cei de la BMW au dat lovitura cu acest spot pentru modelul i3 in care joaca Katie Couric si Bryant Gumbel.

"TOMORROWLAND"

Nici Disney nu putea sa lipseasca de la Super Bowl. Compania a investit intr-un trailer care promoveaza cel mai nou film al lui George Clooney.

NATIONWIDE

Incercarea lui Mindy Kaling de a-l saruta pe Matt Damon esueaza in spotul celor de la Nationwide. Se pare ca, pana la urma, Mindy chiar nu este invizibila... :))

 "HOT TUB TIME MACHINE 2"

Cot la cot cu "Fifty Shades of Grey" sau "Furious 7", filmul celor de la Paramount s-a luptat si el sa stranga fani la Super Bowl. Premiera e in 20 februarie. 

"BUDWEISER"

Cei de la Budweiser au lasat inventivitatea la o parte si au mizat pe cai, catei si prietenia dintre ei, la fel ca in 2014. "Lost Dog" se numeste spotul care ar trebui sa le promoveze berea.

BUD LIGHT

O alta companie de bere, Bud Light, a construit un joc Pac-Man de marimea unui cartier pentru Super Bowl 2015. Anul trecut, l-au pus pe Arnold Schwarzenegger sa joace ping-pong.

GODADDY.COM

Dupa controverse create in jurul acestei reclame, cei de la Go Daddy au retras spotul din spatiul publicitar pentru Super Bowl. CEO-ul companiei s-a plans ca publicul nu a inteles ideea spotului. 

MERCEDES-BENZ SUA

Regizorul filmului "Maleficent", Robert Stromberg, debuteaza in lumea advertisingului cu aceasta reclama la AMG GT.

DODGE

Cei de la Dodge mizeaza pe vorbe de intelepciune.

LEXUS

Cei de la Lexus au postat acest spot pe internet in data de 13 ianuarie, cu mai bine de doua saptamani inainte de Super Bowl. Promoveaza cel mai nou model NX SUV.

MOPHIE

Mophie, companie care produce incarcatoare pentru mobile, s-a folosit de Apocalipsa pentru a descrie disperarea oamenilor atunci cand raman fara baterie la telefon. Este prima reclama Super Bowl pentru Mophie.

VICTORIA'S SECRET

Exact ce publicul masculin voia sa vada. Nimic mai mult, nimic mai putin nu ofera acest sport la lenjerie intima.

DOVE

Dove se ia la tranta cu stereotipurile intr-un spot destinat barbatilor, la brandul Men+Care.

ALWAYS

54 de milioane de vizualizari. E nevoie sa spunem mai multe?

FIAT

Fiat pariaza pe... Viagra pentru a promova noul 500X.

MICROSOFT

Iar reclama Microsoft e despre cum ne schimba tehnologia viata de zi cu zi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Sumele uriase platite pentru reclamele din pauza Super Bowl. Spotul de la care a pornit un scandal mondial
Sumele uriase platite pentru reclamele din pauza Super Bowl. Spotul de la care a pornit un scandal mondial

Fete frumoase, bebelusi si catei simpatici - iata protagonistii catorva dintre cele mai populare reclame care vor rula la Super Bowl, cel mai asteptat eveniment sportiv din Statele Unite.

Magazinele au taiat din preturi, desi nu a inceput sezonul reducerilor. Cum te pot pacali reclamele si etichetele
Magazinele au taiat din preturi, desi nu a inceput sezonul reducerilor. Cum te pot pacali reclamele si etichetele

Desi nu a inceput sezonul oficial al reducerilor de iarna, magazinele au inceput sa taie semnificativ din preturi. Iar clientii sunt atrasi de oferte si se grabesc sa-si cumpere articolele preferate.

YouTube intentioneaza sa introduca un serviciu cu plata care sa excluda reclamele de pe site
YouTube intentioneaza sa introduca un serviciu cu plata care sa excluda reclamele de pe site

YouTube ia in considerare introducerea unui serviciu contra cost care sa le permita utilizatorilor excluderea reclamelor care ruleaza pe site, in conditiile in care compania vrea sa-si creasca veniturile prin dezvoltarea unor servicii cu plata.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.