Kevin Costner, despre filmarile in Romania: Mi-a placut cat de mult munceau oamenii


Ultimul update: Vineri 11 Ianuarie 2013 07:00
Data publicarii: Marti 08 Ianuarie 2013 17:21
Categorie: Stiri Mondene
Kevin Costner

Actorul Kevin Costner, protagonist al miniseriei "Hatfields & McCoys", filmata in Romania anul trecut, a vorbit intr-un interviu acordat ProTV Magazin despre modul in care au decurs filmarile si despre spiritul romanilor.

Pasionat de istorie, actorul a declarat in interviu ca acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care a ales sa joace in aceasta miniserie, unde interpreteaza rolul lui Devil Anse Hatfield, care, alaturi de Randall McCoy (Bill Paxton), revine acasa dupa incheierea Razboiul Civil.

"Stiam, probabil, mai multe decat omul de rand, pentru ca sunt pasionat de istorie. Stiu ce s-a intamplat in acele vremuri si participantii imi sunt familiari. Dar, evident, cand am inceput sa aprofundez problema, am aflat mai multe. Mi-a placut scenariul foarte mult. Am inceput sa ma interesez de problemele socio-economice ale perioadei, lucru care m-a ajutat sa inteleg de ce se intamplau anumite lucruri", spune actorul in interviul acordat Pro TV Magazin.

O poveste americana filmata in Romania, miniseria "Hatfields & McCoys" s-a bucurat de sprijinul romanilor pe toata perioada in care s-au desfasurat filmarile. "Suntem foarte bucurosi ca romanii ne-au primit si ne-au sprijinit. Povestea trebuia sa fie vedeta filmului nostru, pentru ca nu am vrut mare tam-tam pentru nimic. Am mers acolo, am inceput filmarile in septembrie si le-am terminat in jur de 17, 18, poate 19 decembrie. A fost dificil", isi aminteste Kevin Costner.

Acesta a adaugat ca, in cazul in care filmarile s-ar fi desfasurat in Statele Unite ale Americii, echipa actorilor ar fi fost mai mare, astfel ca gasirea interpretilor a fost una dintre dificultatile cu care s-a confruntat echipa de productie.

"La un moment dat, am ramas fara oameni care sa vorbeasca engleza, ceea ce a creat o problema la productie, la final, cand trebuia sa le dam oamenilor o voce noua. Cand scoti ceva de unde trebuia sa fie, te vei confrunta cu anumite probleme logistice", spune Costner.

Insa, subliniaza acesta, Romania a oferit exact cadrul de care aveau nevoie pentru filmarea miniseriei, care s-a bucurat de un mare succes. Peisajul carpatin, foarte asemanator cu cel din Kentucky si Virginia de Vest, a contribuit la o redare cat mai exacta a contextului geografic.

"Seamana cu zona muntoasa, altfel nu am fi mers acolo, nu aveam de ce sa calatorim atat daca nu ar fi existat niste asemanari, e de la sine inteles", spune Kevin Costner.

Mai mult, actorul se declara surprins de maniera de lucru romaneasca.

"Mi-a placut foarte mult cat de mult munceau oamenii. A trebuit sa ducem 25 de cai undeva si i-am intrebat daca ne pot ajuta. «ii puteti duce acolo la ora 12.00?». «Da». Ceea ce nu ne-au spus, insa, a fost ca trebuia sa inceapa munca la 8.00 dimineata sau la 6.00 ca sa duca toti cei 25 de cai acolo, pentru ca aveau o singura rulota cu care sa-i transporte. Fac lucrurile in stilul vechi. Ne-au spus ca da, ii pot duce acolo, dar le-a luat toata noaptea pentru a pune la punct totul. La un moment dat, incercam sa duplicam un copac. Nu stiu de ce va spun asta, dar incercam sa duplicam un copac. unde discutau barbatii, am vrut sa refilmam scena. Asa ca am tot cautat un copac care sa aiba forma care ne trebuia. Trebuia sa semene, pentru ca, altfel, oamenii aveau sa-si dea seama. Ne-am tot chinuit si, intr-un final, departamentul de arta a spus: «De ce sa nu mergem acolo, taiem copacul si il aducem aici?». Asa ceva nu se face in America. Nu i-am lasat sa faca asta, dar asta era mentalitatea, pe principiul «Ce trebuie sa facem? Asta o sa facem. O sa taiem copacul si il aducem aici»", a mai spus Kevin Costner.

Miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, a primit cinci premii Emmy, doua la categorii artistice - pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger) - si trei la categorii tehnice - pentru cel mai bun mixaj de sunet (romanul Dragos Stanomir, alaturi de Christian Cooke si Brad Zoern), cel mai bun machiaj si cel mai bun montaj.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO