Jocurile Foamei: Scenariul apocaliptic de 100 de milioane de ce face lumea sa priveasca in viitor


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 18:08
Data publicarii: Vineri 16 Martie 2012 07:37
Categorie: Stiri Mondene
Hunger Games

“Hunger Games”, filmul regizat de Gary Ross, ar putea avea unul dintre cele mai bune debuturi de box office in America de Nord, depasind chiar sumele pe care le-a facut toamna trecuta Saga Amurg.

Inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF “Hunger Games” o are in centrul actiunii plasata cu 700 de ani in viitor pe Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence), o adolescenta in varsta de 16 ani, care intra intr-o competitie transmisa in direct la televizor pentru a-si salva sora.

Filmul vorbeste despre un viitor postapocaliptic, intr-o natiune numita Panem, unde, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros: „Jocurile Foamei".

Competitia este compusa din 24 de tineri rapiti de langa familie si obligati sa intre intr-o lupta pentru supravietuire. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos si bogat.

Regulile jocului sunt clare. Doi copii din fiecare district sunt alesi pentru a intra in arena, pana la momentul la care unul singur va reusi sa-i ucida pe toti ceilalti si va fi castigator.

Jocul incepe cu ceremonii urmarite de toti locuitorii imperiului care traiesc prin imaginile transmise. Realitatea se muta pe ecran si ecranul tine locul lumii reale.

In arena, copiii se bat pe viata si pe moarte ca sa traiasca, dar esenta jocului este ideea de supravietuire.

Cu un buget de 100 de milioane de dolari, productia ar putea fi o mare realizare in materie de adaptari dupa romane (modelul Harry Potter si Twilight).

Pe 23 martie filmul va avea premiera in cinematografele din Romania.

Sursa: huffingtonpost.com

Tags: hunger games,

VIDEO PROTVPLUS.RO