Gafa de proportii. Cum a reusit Justin Bieber sa jigneasca 1,3 miliarde de oameni

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
justin bieber

Justin Bieber a postat o fotografie cu el pe Instagram in care face o plecaciune in fata unui monument din Japonia, fara sa stie ca era unul extrem de controversat.

Conform Hollywood Reporter, Bieber a vizitat un monument al celor mai cunoscuti criminali de razboi din al Doilea Razboi Mondial, aflat in Tokyo. Conform conturilor sale de pe Twitter si Instagram, vedeta a vizitat altarul Yasukuni, locul care a fost o sursa constanta de dispute diplomatice intre China si Japonia. Acolo se afla ingropati fosti lideri militari ai armatei imperiale japoneze - inclusiv criminali de razboi - care au comis atrocitati in masa in China si alte tari din Asia, in timpul razboiului din Pacific.

Fara sa cunoasca pic de istorie, Bieber a postat un mesaj pe Twitter in care a scris: "Multumesc pentru binecuvantarea voastra", alaturi de o fotografie pe Instagram in care aparea cu capul plecat in fata controversatului monument.

Imaginea a atras 666.000 de like-uri pe Instagram si zeci de mii de reteewt-uri, inainte ca Bieber sa afle de greseala si sa o stearga. Apoi a postat o captura de pe Time, care scria despre vizita lui, si si-a cerut scuze: "Am fost indus in eroare sa cred ca acest altar este doar un loc de rugaciune. Imi cer scuze tuturor celor care se simt jigniti. Te iubesc, China, si te iubesc, Japonia."

Liderii Japoniei continua sa viziteze acest loc, in semn de sfidare nationala si solidaritate cu cei care au murit in razboi. Fiecare vizita atrage dupa sine proteste violente din China si Coreea - victime ale agresiunilor japoneze din timpul razboiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO