Funk balcanic la Bucuresti. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv canta LIVE pe 25 ianuarie 2012

Dubioza Kolektiv

The Silver Church Club organizeaza pentru prima data la Bucuresti, pe 25 ianuarie 2012, un concert DUBIOZA KOLEKTIV, care, pe buna dreptate, sunt denumiti “senzatia Bosniei”.

Un stil muzical aparte, care imbina stiluri diferite - hip-hop, reggae, dub, rock si folclor bosniac - se va auzi intr-o seara de miercuri, care va iesi din tipare. Petrecerea va fi in totalitate "balkanika" si va tine pana in zori de zi.

In deschiderea evenimentului “Balkan Party” vor canta cei de la Madame Hooligan, o trupa americano-romana (Radu Almasan - voce, Andrei Cebotari - percutie si David Ballon - chitara electrica) care canta rock alternativ cu influente est-europene.

Pana acum, au un singur album la activ, lansat in anul 2008, numit “AntiHeroes”.

Citește și
Sziget Festival
The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile
Dupa concertul Dubioza Kolektiv, petrecerea va continua pana dimineata, in acelasi "stil balkan", datorita unui invitat la fel de special: DJ Zoran Mirkovic!

Pret bilet: 30 lei. Biletele sunt in numar limitat si se pot cumpara din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) sau in seara evenimentului, de la intrarea in club.

DUBIOZA KOLEKTIV BAND:
Almir Hasanbegovic – vocals
Adis Zvekic – vocals
Brano Jakubovic – keys/sampler
Vedran Mujagic – bas
Armin Busatlic – guitar
Senad Suta – drums
Dragan Jakubovic – sound technician
Mario Sevarac – saxophone
Official site: dubioza.org

Daca te vei uita peste lista de trupe nominalizate pentru Independent Album of the Year de la premiile IMPALA din 2010, veti gasi notat un nume de trupa in felul urmator: Dubioza Kolektiv cu al lor album "5 DO 12".

Pentru cei ce au nevoie de o recomandare de muzica buna, Dubioza Kolektiv e o trupa din Bosnia cunoscuta prin abordarea mai multor genuri in acelasi timp. Canta hip-hop, amestecat cu reggae, dub, rock si folclor bosniac. Pentru cunoscatori, Dubioza Kolektiv este o trupa care are concerte live oriunde, face spectacole live extraordinare si, totodata, si-a castigat notorietatea prin lupta de a schimba societatea din tara natala.

Chiar daca lumea din “Vest” a inceput sa ii asculte relativ recent, trupa si-a castigat statutul de una dintre cele mai bune si populare trupe live din Europa de Est, iar odata cu lansarea noului album “Wild Wild East” in vara anului 2011, recunoasterea lor internationala nu are decat un singur drum, cel ascendent.

Ce-i face pe ei diferiti fata de celelalte trupe?

Ei bine, in primul rand, povestile lor de viata. Inca din adolescenta, au fost supusi realitatii unui razboi despre care cei mai multi dintre noi am citit doar in articole de ziare sau am urmarit videoclipuri la stirile nationale. Caratul a mii de litri de apa pe distante lungi a fost activitatea lor zilnica, tot timpul gandindu-se ca un glonte sau un obuz le-ar putea curma vietile, atat lor sau ale prietenilor sau familiilor proprii, multi dintre acestia chiar pierzandu-si totusi vietile.

Atat timp cat electricitatea mergea, in timpul liber pe care abia si-l gaseau, ei au creat muzica in adaposturi. Asa au invatat sa cante la diferite instrumente si - ce e mai important - cum sa reziste negativismului creat de razboi.

Initial, conceptul muzicii lor a venit din nevoia de a se exprima printr-o voce de schimbare a societatii si sa arate lumii intregi ca exista o viata normala in Balcani, indiferent de stereotipurile create de media.

Multe din versurile celor de la Dubioza Kolektiv se invart in jurul urmatoarelor concepte: pace, toleranta, intelegere, adaugate unor critici puternice aduse injustitiei si nationalismului. Dar ceea ce le da putere acestor versuri este faptul ca vin dintr-o experienta directa.

Dubioza Kolektiv este cunoscuta in Bosnia pentru faptul ca ei chiar practica ceea ce canta. Astfel, ei au sustinut inainte de alegerile generale din 2006 un concert menit sa sustina miscarea “Dosta”, inregistrand si o piesa speciala pentru acest eveniment.
Lansarea celui de-al patrulea lor album, “Firma Ilegal” s-a facut cu un mare concert, fix in fata Parlamentului din Bosnia, fiind un "statement" puternic impotriva coruptiei din guvern, fapt ce s-a concluzionat intr-o multime de articole in presa.

Iar in 2010, trupa a revolutionat modul prin care tineretul a fost convins sa mearga la alegeri, prin organizarea mai multor concerte in principalele orase ale Bosniei. Un succes necontestat, cu sali pline - mii de tineri inscriindu-se la vot.

Acum, dupa 8 ani si 6 albume la activ (cel mai nou album “Wild Wild East”, lansat in septembrie 2011), se poate spune ca au un palmares ce l-ar face invidios pe orice muzician: O multime de fani (“5 do 12” a fost descarcat de peste 100.000 de ori si numaratoarea nu se opreste aici).

In afara Balcanilor, ei au fost nominalizati pentru “Cel mai bun album independent al anului 2011” si recunoscuti de BBC si Time Magazine drept vocea muzicala a Bosniei. Iar acum, cu o casa de discuri internationala alaturi si luni intregi atasate unui nou turneu, drumul nu poate fi decat ascendent.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Motley Crue va canta LIVE in Romania, la OST Fest 2012
Motley Crue va canta LIVE in Romania, la OST Fest 2012

Dupa anuntarea oficiala a trupelor Dimmu Borgir si Motörhead, Project Events anunta una din marile surprize ale editiei OST FEST 2012: MÖTLEY CRÜE!

The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012
The Stone Roses, primul nume confirmat la Sziget Festival 2012

Dupa o lunga perioada de zvonuri in presa, este o certitudine faptul ca membrii legendarei trupe din Manchester, The Stone Roses, s-au reunit dupa 15 ani de tacere. Si ca totul sa sune si mai bine, ei vor fi prezenti la a 20-a editie a Sziget Festival!

Concert-spectacol Alexandrina & Band si trupa Fantasmagoria - 22 decembrie 2011
Concert-spectacol Alexandrina & Band si trupa Fantasmagoria - 22 decembrie 2011

O "poveste rupta din vis", cu participarea actorilor trupei FANTASMAGORIA de la Teatrul Lipscani, va avea loc pe 22 decembrie 2011, ora 20.00, la Sala Rapsodia din Teatrul Lipscani.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.