France 2 va difuza un reportaj despre Andreea Esca si cariera ei de peste 18 ani la pupitrul Stirilor Pro Tv

Andreea Esca

Andreea Esca, prezentatoarea Stirilor Pro Tv de la ora 19:00 si personaj-simbol al televiziunii din Romania de dupa 1989, va fi subiectul unui reportaj al televiziunii franceze France 2.

Emisiunea Telematin, lider de audienta pe segmentul de dimineata in Franta si prima ca importanta si rating dupa jurnalul de stiri, are o rubrica despre oameni foarte cunoscuti in diverse tari ale lumii pe care decid sa ii arate si Frantei.

Echipa emisiunii a aflat dupa o documentare pe internet si in urma recomandarilor mai multor persoane care calatoresc prin toata lumea ca exista “o Claire Chazal a Romaniei”.

“Am fost foarte onorata de invitatie, pentru ca aceasta este emisiunea mea preferata. De fapt, la inceput nici nu mi-a venit sa cred deoarece era o prea mare coincidenta ca tocmai de la aceasta emisiune sa ma caute cineva asa pe nepusa masa. Mai ales ca nu cunosteam pe nimeni acolo. Dar apoi am inteles ca nu e o gluma ci chiar o treaba serioasa si am fost foarte fericita. Mi-au spus ca vor veni in Romania si ca vor sa-si petreaca o zi cu mine. Ceea ce s-a si intimplat.”, povesteste Andreea Esca.

Andreea Esca este a doua personalitate din Romania prezentata in emisiunea “Telematin”, dupa Ilie Nastase, iar jurnalista Marie Mamgioglou de la France 2, realizatoarea rubricii “Vedete indepartate” (Stars lointaines), a venit special in Bucuresti pentru a-i lua un interviu Andreei.

Citește și
interviu radu zamfir
EDITIE SPECIALA Stirile ProTV. Interviul realizat de Andreea Esca cu Radu Zamfir
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

“Le-a placut foarte mult aici, mi-au spus ca nu-si imaginau deloc ca romanii sunt si arata asa… Si am tras cu totii concluzia ca din cauza reportajelor negative Romania are o imagine complet eronata in Franta. Asa ca am hotarat cu ei sa le gasesc oameni talentati, tineri si frumosi din Romania despre care sa mai faca reportaje, mai ales ca emisiunea lor are o multime de story-uri din lumea artei, culturii. S-au nimerit intr-o zi foarte plina pentru mine deoarece seara prezentam si Gala Mediafax, dar cred ca a fost bine pentru ca au luat contact cu romani minunati, si au putut admira si Ateneul Roman. Au stat cu mine la stiri si ne-au felicitat pentru profesionalismul intregii echipe si mi-au cunoscut si colegii de la revista The ONE pe care i-au gasit “tineri si trendy”. Si bineinteles ca i-am dus sa vada pe afara Casa Poporului si sa manance la un restaurant bun. Au plecat incantati de experienta, de mancare si mai ales de oameni.”, povesteste Andreea despre ce i-a impresionat pe oaspetii sai la tara noastra.

La randul ei, Andreea a fost impresionata ca jurnalistii francezi au fost dornici sa afle lucruri despre Romania, despre Pro Tv si despre povestea ei aici, mai ales ca asemenea prezentatorilor francezi, Andreea Esca este gazda Stirilor Pro Tv de peste 18 ani: “As vrea sa spun tuturor cat de minunati sunt multi romani. As vrea ca lumea sa-i cunoasca si sa nu mai generalizeze niste exceptii nefericite cand vine vorba de Romania si de romani. Si mai ales as vrea ca romanii sa-si recapete cumva increderea in ei si in tara asta.”

Andreea Esca, aflata la pupitrul stirilor inca din 1 decembrie 1995, prima zi de emisie a postului din Pache Protopopescu, a declarat pentru France 2 printre povesti despre inceputurile ei in televiziune, regrete, momente notabile si interviuri marcante cu personalitati din lumea internationala, ca nu s-a gandit niciodata sa isi paraseasca tara, nici macar dupa ce s-a casatorit cu sotul ei de origine franceza: “Sangele nu il poti schimba cu un pasaport, iar eu am ajuns ceea ce sunt datorita romanilor”.
 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Andreea Esca s-a alaturat campaniei
Andreea Esca s-a alaturat campaniei "Tu stii ce mai fac parintii tai?". Ce spune despre cei care i-au dat un drum in viata

Andreea Esca, prezentatoarea Stirilor PROTV de la ora 19:00, s-a alaturat campaniei "Tu stii ce mai fac parintii tai?", demarata de Stirile PROTV, semnand petitia si scriind un mesaj la adresa parintilor ei pe Facebook.

EDITIE SPECIALA Stirile ProTV. Interviul realizat de Andreea Esca cu Radu Zamfir
EDITIE SPECIALA Stirile ProTV. Interviul realizat de Andreea Esca cu Radu Zamfir

Andreea Esca a stat de vorba cu Radu Zamfir, chirurgul care a condus echipa medicala implicata in incidentul aviatic de luni.

La ce se gandeste Andreea Esca in aceasta perioada.
La ce se gandeste Andreea Esca in aceasta perioada. "Ne mai incalzim"

Prezentatoarea Stirilor Pro TV de la ora 19:00, Andreea Esca, nu iubeste foarte mult frigul. Cel putin asta lasa se se inteleaga din mesajele pe care le adreseaza admiratorilor.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.