Festivalurile Untold și Neversea se vor organiza în 2021. Anunțul organizatorilor

Ultima actualizare: 10-09-2020 20:44

Avem și o veste bună pentru anul viitor: marile festivaluri din România, inclusiv Untold și Neversea, au început pregătirile pentru edițiile din 2021.

În condiții de siguranță, pe care organizatorii le vor stabili împreună cu Guvernul în perioada următoare, când este așteptată și o schemă de ajutor de stat pentru a sprijini financiar industria evenimentelor.

Organizatorii Untold și Neversea au făcut joi anunțul așteptat de zeci de mii de oameni: edițiile de anul viitor vor avea loc.

Este o decizie luată după o întălnire la Guvern între reprezentanții unor festivaluri importante din România și vicepremierul Raluca Turcan.

Bogdan Buta, General Manager UNTOLD și NEVERSEA: „Dorința reciprocă este ca la anul să avem evenimentele mari în România. În acest sens se va constitui un grup de lucru începând de săptămâna următoare pentru a lucra concret la o etapizare, la pașii necesari pentru a fi sigură că anul viitor vom avea evenimentele în plină siguranță.”

Fie că vorbim de Electric Castle, ArtMania, Summerwell sau Awake, industria de festivaluri și concerte din România a fost aproape pusă la pământ de pandemie. Vorbim de o mașinărie uriașă, cu sute de mii de angajați, furnizori și colaboratori.

Numai în cazul UNTOLD și NEVERSEA se estimează că în 2019, cele două festivaluri au adus în comunitățile locale o infuzie de capital de peste 90 milioane de euro.

Se adaugă furnizorii și colaboratorii – peste 25.000 de oameni care au primit de la organizatori 25 de milioane de euro.

La întâlnirea cu organizatorii de evenimente, reprezentanții guvernului au vorbit despre o schemă de ajutor de stat pentru industria de evenimente culturale. După ce vor fi stabilite sumele și condițiile vor trebui confirmate și de Comisia Europeană.

Codruța Vulcu, președinte AROC Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale: „În spatele acestor evenimente sunt zeci și sute de companii care au făcut investiții, care au credite, care au investit bazandu-se pe o anumită ritmicitate. Practic acum aceste companii nu au ce face."

Cum vor arata însă festivalurile în 2021 în Romania este greu de previzionat în acest moment.

Andi Ghișoiu, Summerwell: „Oamenii vin la festivaluri să se simtă bine împreună, într-o formă sau alta va exista același vibe care exista înainte la evenimentelea asta dar pe de altă parte vor fi reguli de respectat așa cum avem acum în orice zi, orice am face. Nu cred că oamenii vor sta neapărat cu mască la festivaluri cred că oamenii vor fi mai mult atenți."

Și în alte tari, organizatorii au găsit soluții de siguranță - cum s-a întâmplat de pildă la un concert din Anglia, unde spectatorii au dansat pe niște platforme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!