Emma Watson a absolvit cursurile prestigioasei Universitati Brown din SUA. Actrita este licentiata in literatura engleza

26-05-2014 15:05


emma watson

Emma Watson, actrita din seria "Harry Potter" a absolvit, in weekend, cursurile prestigioasei Universitati Brown din SUA.

Starul din "Harry Potter" a primit, duminica, in Rhode Island, diploma de licenta in literatura engleza.

Emma Watson a postat pe contul personal de Twitter o poza de la ceremonia de absolvire, la care a luat parte alaturi de cei 2.000 de colegi din generatia sa.

Actrita in varsta de 24 de ani a fost acceptata la Universiatatea Brown – parte a Ivy League din SUA – in 2009. Aceasta si-a motivat alegerea spunand ca vrea sa recupereze tot ce a pierdut in domeniul educatiei in timp ce lucra pentru filmele "Harry Potter".

Sistemul Ivy League din America

Ivy League este grupul celor mai prestigioase universitati din SUA: Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Universitatea din Pennsylvania, Princeton si Yale. Toate sunt situate in nord-estul Statelor Unite si sunt asociate cu excelenta academica, elitismul social si un sistem de admitere foarte exigent.

Termenul Ivy League (n.r. ivy = iedera; league = liga) provine de la iedera care acopera zidurile acestor universitati. In anii '80 era o traditie printre studenti sa planteze iedera in campus, totul in cadrul unor ceremonii oficiale organizare chiar de aceste institutii de invatamant.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO