"Biblia modei" isi schimba radical principiile. Primele declaratii oficiale ale editorilor Vogue

Ultima actualizare: 02-08-2012 10:23
Vogue

Catalogata drept biblia modei, un reper in industrie, revista Vogue vrea sa schimbe regulile industriei. Pentru prima data, reprezentantii publicatiei vin cu o declaratie care te va uimi.

Zilele trecute, editorii Vogue au luat o decizie radicala si au anuntat ca nu vor mai apela la modele extrem de slabe, cu un aspect care sa indice probleme legate de alimentatie, pentru sedintele foto.

Au publicat o declaratie in acest sens, "Initiativa pentru Sanatate", in toate editiile Vogue din lume, iar editorii au promis ca nu vor mai publica poze cu modele sub 16 ani si care par a avea probleme medicale, precum anorexia.

Generatia anorexie: La 5 ani se infometeaza pentru a arata ca vedetele de la TV – VIDEO

Vogue vrea astfel sa incurajeze o imagine sanatoasa in industria modei, editorii spun ca anorexia nu ar trebui sa mai faca parte din acest tablou.

Reprezentantii Vogue au mai promis ca vor avea grija de modele si de meniul lor atunci cand vor filma sau poza pentru diferite campanii publicitare.

Tinerele sub 16 ani au fost deja excluse din prezentarile de moda in USA si Londra, dar este pentru prima data cand o revista vine cu o asemenea opinie si incearca sa impuna anumite standarde.

Sanatatea modelelor a devenit un subiect serios in urma cu cinci ani, cand doua tinere sud-americane au murit din cauza unor probleme legate de nutritie. Moartea lor a condus la decizia radicala de a interzice modelelor sub 16 sa prezinte pe catwalk in Anglia.

Anorexia loveste mamicile. O femeie din Marea Britanie cantareste mai putin decat fiica ei de 8 ani
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO