Cristi Puiu, singurul artist român selectat să expună fotografii la PARIS PHOTO 2018

08-11-2018 22:16


Cristi Puiu, PARIS PHOTO 2018

Seria de fotografii "Sieranevada", semnată de Cristi Puiu, a fost selectată pentru section PRISMES în cadrul târgului Paris Photo , care are loc în perioada 8-11 noiembrie 2018 la Grand Palais în Paris, Franța.

Aflat la cea de-a 22-a ediţie, Paris Photo este cel mai mare şi important târg internaţional de artă din lume dedicat artei fotografice şi are loc în perioada 8-11 noiembrie la Grand Palais în Paris, Franţa.

Fotografiile au fost făcute de Cristi Puiu la începutul lui 2016, în Bucureşti, după terminarea filmărilor de la "Sieranevada". Ele fac parte dintr-o serie din care a fost selectată şi imaginea afişului. Fotografiile, în format 100x70 cm, au fost expuse la Galeria Baril din Cluj-Napoca.

Cel mai mare târg internațional de artă dedicat fotografiei

Paris Photo este cel mai mare târg internațional de artă dedicat fotografiei. Înființat în 1997, Paris Photo se desfășoară în luna noiembrie al fiecărui an în sala de expoziții istorice Grand Palais și complexul muzeal situat pe Champs-Élysées, în arondismentul 8 din Paris, Franța.

Eveniment anual dedicat colecționarilor de fotografie, profesioniștilor, artiștilor și entuziaștilor, Paris Photo oferă vizitatorilor cea mai calitativă și diversă selecție de lucrări de artă fotografice, alături de un program pentru public alcătuit din expoziții, premii, sesiuni de autografe ale artiștilor și discuții cu personalități din domeniu.

Târgul reunește peste 180 de galerii principale și comercianți de cărți, prezentând cea mai mare selecție de lucrări de artă disponibile pe piața de astăzi, de la lucrări de epocă până la creații contemporane, ediții rare și limitate, cât și lansări de carte în avan premieră.

"Sieranevada”, în selecţia a peste 40 de festivaluri de film

Filmul "Sieranevada” a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2016, când a deschis competiţia oficială. Lungmetrajul a fost inclus în selecţia a peste 40 de festivaluri, obţinând numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Cristi Puiu, născut pe 3 aprilie 1967, la Bucureşti, a debutat în lungmetraj cu filmul ”Marfa şi banii” (2001), căruia i-au urmat ”Moartea domnului Lăzărescu” (2004) şi ”Aurora” (2010).

Cristi Puiu a fost premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2004, pentru scurtmetrajul ”Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea”, iar pentru ”Moartea domnului Lăzărescu” a fost distins cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005. Acelaşi lungmetraj i-a adus şi o menţiune specială la festivalul IndieLisboa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO