Concert caritabil pentru victimele din Colectiv, la un an de la tragedie: Days of Confusion, Up To Eleven, Holograf, Vama

concert Colectiv

Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din Romania a primit o lovitura grea. Una dintre cele mai promitatoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri in timpul concertului de lansare a celui de-al doilea album.

Alaturi de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziaristi, dintre care unii scriau despre muzica rock inca din anii 1990, sunetisti, prieteni si fani, nelipsiti de la concerte, care prin devotamentul lor au mentinut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toti acesti oameni, fiecare in felul lui, au contribuit la mentinerea unei scene a carei activitate a fost prilej de mangaiere si bucurie pentru multi dintre romani. In afara de cei 64 de tineri, plecati mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alti raniti se zbat cu probleme fizice si psihice greu de depasit.

La un an de la tragedie (30 octombrie 2016), o parte din ranitii din Colectiv impreuna cu Asociatia Promusic Events vor organiza un eveniment rock CARITABIL (strangere de fonduri), la Arenele Romane din Bucuresti (capacitate 1500 persoane). Banii stransi vor fi directionati catre victimele care inca au nevoie de tratament.

In acest eveniment sunt incluse atat formatii tinere precum Days Of Confusion, Up To Eleven, 9.7 Richter, ai caror membri au fost raniti in accident, cat si artisti consacrati printre care se numara Holograf, Vama si Nicu Covaci.

Citește și
coruptia ucide - AGERPRES
Victor Ponta, despre cutremurul din Italia: Niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna "Coruptia ucide"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Alte formatii vor fi anuntate curand.

 

 

La Arenele Romane va fi un stand special amenajat, unde cei prezenti vor putea achizitiona diferite produse unicat (CD-uri cu autografe, tricouri cu autografe si alte produse) primite din partea formatiilor romanesti si straine, dornice sa-i sustina pe cei aflati in suferinta.

Evenimentul, organizat de catre o parte din ranitii din Colectiv impreuna cu Asociatia Promusic Events, va fi unul de amploare, unde, pe langa concerte si licitatii, #FIND_US (Asociatia Fotografilor de Concerte) va veni cu o selectie de printuri (forex colantat, 50x70cm) cu trupa Goodbye to Gravity.

Acestea vor putea fi achizitionate direct de la eveniment la pretul fix de 200 lei, iar fondurile stranse de asociatie de pe aceste printuri vor merge catre colegii fotografi care se afla in procesul de recuperare.

In urma evenimentului caritabil, fondurile obtinute vor fi donate pentru ajutorarea victimelor din tragedia Colectiv.

"Cu siguranta ca sumele colectate nu vor putea acoperi integral costurile operatiilor si tratamentelor, dar nu putem fi indiferenti la suferintele celor ramasi in viata, la suferintele celor care iubesc muzica rock si care au sprijinit acest fenomen.

Orice suma pe care noi o putem aduna inseamna un suflet salvat si mai putina suferinta!" - spun organizatorii evenimentului.

Intrarea se face pe baza de donatie (60 lei sau 100 lei), "in functie de posibilitatile fiecaruia".

Info: www.AmBilet.ro, reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo si librariile Carturesti si Humanitas) si www.iabilet.ro.

De asemenea, biletele vor putea fi achizitionate (doar in limita disponibilitatii) si de la intrarea la concert, in ziua evenimentului (30 octombrie 2016).

Eveniment Facebook: Colectiv – Noua ne pasa! (eveniment caritabil).

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
DNA a reluat audierile in cazul Colectiv. Marian Leusteanu, victima:
DNA a reluat audierile in cazul Colectiv. Marian Leusteanu, victima: "Este momentul sa ne trezim la realitate"

Marian Leusteanu, unul dintre supravietuitorii tragediei de la Colectiv, a fost audiat luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si s-a constituit parte civila in dosar.

Victor Ponta, despre cutremurul din Italia: Niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna
Victor Ponta, despre cutremurul din Italia: Niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna "Coruptia ucide"

Fostul premier Victor Ponta a transmis pe Facebook un mesaj de condoleante pentru victimele cutremurului din Italia si a tinut sa precizeze ca se bucura pentru faptul ca nimeni nu a incercat sa se foloseasca politic de aceasta tragedie, ca la Colectiv.

O asociatie crestina protesteaza fata de concertul trupei Dark Funeral, pentru ca
O asociatie crestina protesteaza fata de concertul trupei Dark Funeral, pentru ca "sunt satanisti": "Ard cruci si beau sange"

Editia de anul acesta a festivalului Bucovina Rock Castle provoaca nemultumirea unor asociatii crestine, din cauza unei trupe de rock, celebra pentru show-urile sale in care sunt prezente elemente de satanism.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.