CNN: Virusul periculos la care Meghan Markle își expune viitorul copil, din cauza vizitei în Pacific


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 22:36
Categorie: Stiri Mondene
Meghan Markle si Printul Harry

Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa Meghan și-au început luni primul tur în afara țării. Ducii de Sussex vor vizita inclusiv arhipelagurile Tonga și Fiji, unde există riscul de contaminare cu virusul zika.

Acesta este periculos pentru Meghan Markle, în condițiile în care aceasta este însărcinată cu primul copil al cuplului regal.

Potrivit unei surse citate de CNN, Palatul Kensington a luat în considerare acest aspect înainte ca Meghan să plece în turul oficial alături de soțul ei, însă cei doi nu și-au schimbat progamul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul american de Control și Pevenție a Bolilor stătuiește femeile însărcinate să evite călătoriile pe cele două insule. Totodată, Ministerul de Externe al Marii Britanii sugerează că femeile ar trebui să amâne orice călătorie care nu este urgentă, până după naștere, informează CNN.

Centrul pentru Control și Prevenție a Bolilor (CDS) încadrează Fiji și Tonga în „zonele cu risc de infectare cu virusul Zika.”

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, Tonga este în categoria 1 de risc, fiind o epidemie în curs, în timp ce Fiji face parte din categoria 2. Potrivit Ministerului Sănătății, niciun caz de infectare cu virusul Zika nu a fost raportat în acest an, în Fiji, iar în 2017 a fost înregistrat un singur caz.

„Sunt riscuri în aceste țări, dar nu riscuri ridicate”, a spus Adam Kucharski, profesor și epidemiolog la Școala Londoneză de Igienă și Medicină Tropicală.

 Potrivit acestuia, majoritatea cazurilor au fost în registrate în 2016, însă riscul este scăzut în prezent.

„Încă există posibilitatea de contaminare cu virusul zika, însă este mai scăzut decât anterior”, a mai spus el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO