După ce au dominat topurile în acest an, a venit timpul să fie recompensate. Taylor Swift, Billie Eilish, Niki Minaj şi Alanis Morissette sunt doar câteva dintre cântăreţele care au primit un premiu din partea celor de la Billboard.

Gala a avut loc în Los Angeles.

Plină de energie pe covorul roşu, Taylor Swift a triumfat apoi pe scenă când şi-a primit trofeul Billboard pentru Femeia Deceniului. Artistă şi-a concentrat discursul asupra managerului său, cu care este în conflict de aproape jumătate de an după ce acesta a cumpărat compania care deţine drepturile pentru primele şase albume ale cântăreţei.

Taylor Swift: "Bineînţeles că (n.r. managerul meu) Scooter nu m-a contactat înainte, să mă întrebe ce părere am de acest lucru sau măcar în momentul în care a fost anunţată vânzarea. Sunt ferm convinsă că ştia exact ce părere am despre acest lucru. Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că artiştii au dreptul să deţină în totalitate muzica pe care o produc."

Cântăreaţa pop, care ieri a împlinit 30 de ani, are deja zece premii Grammy în palmares şi este cel mai bine plătit artist al acestui an. Potrivit revistei Forbes, Taylor Swift a câştigat 185 de milioane de dolari.

Revenid la premianţii galei din Los Angeles, altă câştigătoare a fost Billie Eilish. La numai 17 ani a fost desemnată Femeia Anului, fiind cea mai tânără artistă care a primit acest trofeu din partea Billboard.

I-a venit apoi rândul pe scenă lui Niki Minaj, numită de Billboard drept Femeia Revoluţionară a acestui an.

Niki Minaj, cântăreaţă: "Este foarte important să vorbim deschis despre sănătatea mintală, pentru că oamenii mor din cauză că nu vor să se confeseze despre cât de mult suferă.

Printre artistele pe care anul acesta cei de la Billboards le-au considerat adevărate "influencer-iţe" în domeniu s-au mai aflat Alicia Keys şi Alanis Morissette. Decernarea premiilor s-a terminat în ritm de dans.