Câți bani câștigă de fapt vedetele din România din YouTube

06-11-2019 07:14


Milioanele de vizualizări de pe Youtube le aduc artiștilor din România succes internațional, dar şi bani buni.

Inna, Antonia, Minelli sau 5GANG sunt doar o parte dintre cei care au cucerit topurile din Italia, Bulgaria, Spania, Rusia, sau Statele Unite, după ce piesele lor au avut chiar și 30 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Concertele rămân, însă, principala sursă de venit pentru artiştii din ţara noastră, spun producătorii muzicali.

Videoclipul piesei "Mariola" a avut peste 15 milioane de vizualizări pe Youtube. A cucerit topurile din România, dar și din Germania, Marea Britanie, Franța, Cehia și Rusia, unde și acum este nr 1. Mulți au crezut că artista care interpretează piesă nu este românca.

Minelli: 'M-am bucurat maxim că şi-a luat aşa un avânt. A urcat treptat şi uite că acum a început să facă pași frumoşi şi pe afară. Şi când merg la concerte, oamenii sunt înnebuniţi şi toată lumea cântă Hola, Yo me llamo Mariola! Nu contează că este bărbat sau femeie. În momentul ăla toată lumea se numeşte Mariola"

De un succes asemănător s-a bucurat, la începutul carierei sale, și Inna. Piesele sale au un număr record de vizualizări pe Youtube și este cea mai urmărită cântăreață din România pe Instagram, cu aproape 3 milioane de oameni.

Inna: "Nu mă gândesc foarte mult cum să stau în topul Facebook-ului şi al Instagramului. Dacă aş face asta, ar însemna să mă las de muzică. Este foarte complicat şi ii apreciez pe colegii mei, care se ocupa de vlogging, blogging, instagram şi cum să-şi menţină toate reţelele de socializare pe un loc bine meritat. Eu nu fac asta. Fac muzică şi prin muzică mea sper să-i fac pe oameni să vadă şi alte lucruri drăguţe".

Însă cei mai mulţi bani din industria muzicală vin din evenimente. Concertele reprezintă principala sursă de venit pentru artiştii din România, dar în ultimii ani au început să câştige sume mari şi prin Spotify, Apple Music sau Youtube.

Lucian Ștefan, producator muzical: "Depinde cât de multe vizualizări ai pe Youtube. Dacă este un artist care are câteva sute de milioane de vizualizări poţi să faci nişte sume considerabile. Dacă ai 20, 30 de milioane nu prea poţi spune că eşti milionar. În schimb, media în România la un milion de vizite pe Youtube este de 300 - 600 de dolari".

Și vocea Antoniei se aude în țări precum Lituania, Polonia, Olanda, Spania și Austria. Piesa "Trika Trika", pe care o cânta împreună cu artistul Faydee a avut 1,5 milioane de vizualizări pe Youtube în numai 4 zile de la lansare.

În plus, chiar și vloggerii din România au succes în alte țări. Hit-ul "SOS" al adolescenților de la 5GANG este difuzat acum și la cel mai important post de radio din Bulgaria. Videoclipul număra în acest moment peste 30 de milioane de vizualizări pe Youtube.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57