Beyonce, nominalizată la nouă categorii la Premiile Grammy, care vor avea loc pe 31 ianuarie 2021

Ultima actualizare: 25-11-2020 10:02
Beyonce, nominalizată la nouă categorii la Premiile Grammy, care vor avea loc pe 31 ianuarie 2021
Pro TV

La începutul anului viitor, cântăreața americană Beyonce are șansa să devină regina încoronată a premiilor Grammy.

Artista a fost nominalizată la nouă categorii la ediția din 2021, printre care cea mai bună melodie și cel mai bun cântec R&B.

Nominalizări sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Beyonce nu a lansat niciun album în acest an.

Taylor Swift a primit și ea șase nominalizări la premiile Grammy, iar lista e completată de artiști ca Post Malone sau Billie Eilish.

Gazda premiilor va fi comediantul Trevor Noah, iar ceremonia de decernare va avea loc pe 31 ianuarie.

The Weeknd acuză Recording Academy de corupţie

 

Cântăreţul canadian The Weeknd, marele absent din lista nominalizaţilor pentru premiile Grammy 2021, a acuzat Recording Academy de corupţie, conform News.ro.

Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, s-a arătat suprins de absenţa lui din listă, însă a exclus că procesul de selecţie ar fi fost unul corupt.

Într-un an în care a dominat scena muzicală, el nu se regăseşte în nicio categorie a premiilor.

„Premiile Grammy rămân corupte. Datoraţi transparenţă mie, fanilor mei şi industriei”, a scris el pe reţelele se socializare, la câteva ore după anunţarea selecţiilor.

Artistul a făcut referire la procesul prin care sunt aleşi nominalizaţii, care este secret şi identitatea celor ce alcătuiesc comitetele care îi aleg nu este dezvăluită public.

Un comitet este format din 20 de membri. Albumul „After Hours”, care a ocupat primele locuri ale topurilor, şi single-uri de succes de pe acesta se puteau încadra - potrivit criticilor - măcar la una dintre categoriile „Best Album”, „Song of the Year”, „Record of the Year” sau cele cinci categorii de gen.

O sursă a declarat pentru Variety că relaţia dintre echipa lui The Weeknd şi Academie este tensionată pentru că artistul are în program reprezentaţii atât la Grammy, pe 31 ianuarie 2021, cât şi la finala Super Bowl, care este stabilită să aibă loc o săptămână mai târziu. Negocierile au durat destul de mult şi au fost conflictuale, în final, s-a căzut de acord ca el să cânte la ambele evenimente.

Stabilirea nominalizărilor la Grammy presupune un proces în mai mulţi paşi, care include profesionişti din industrie ce iau decizia pe baza unei liste scurte venite de la un comitet ce ia în calcul mii de înscrieri.

Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, a declarat pentru Variety că nu are niciun control asupra selecţiilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO