Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin, a suportat o operatie de schimbare de sex

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10
Andrej Pejic

Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin in varsta de 22 de ani, nascut in Bosnia, a suportat o operatie de schimbare de sex si a adoptat prenumele Andreja, scrie contactmusic.com.

Renumit pentru aspectul lui androgin, Andrej Pejic a suportat interventia chirurgicala in urma cu cateva luni si a vorbit despre aceasta experienta intr-un interviu pe care l-a acordat revistei People.

"Vreau sa spun povestea mea lumii intregi, pentru ca eu cred ca am o responsabilitate sociala. Sper ca, atunci cand esti sincer, aceasta chestiune va deveni mai putin problematica. In trecut, mi-am pastrat visele si imaginatia pentru mine si am devenit un actor destul de bun, jucand rolul unui baiat. Insa ascundeam ceea ce eram in realitate", spune top-modelul.

Crescut in Melbourne, Andrej Pejic a descoperit la varsta de 13 ani ca nu era singura persoana transgender din lume. "Am mers intr-o biblioteca si am cautat pe Google 'schimbare de sex', iar viata mea s-a schimbat in acel moment. Internetul mi-a oferit informatia, mi-a spus ca exista cuvinte si termeni medicali care descriu sentimentele mele", a spus acesta. Andrej Pejic si-a lansat cariera de top-model in 2011, lucrand cu mai multi designeri celebri, inclusiv cu Jean-Paul Gaultier.

La inceputul anului 2013, modelul a inceput sa "reevalueze" anumite aspecte din viata sa: "Eram mandru de cariera mea de model nonconformist, dar visul meu cel mai mare era sa ma simt confortabil in propriul meu corp. A trebuit sa fiu sincer cu mine insumi, iar cariera va trebui sa se adapteze la aceasta situatie", a mai spus acesta.

A efectuat operatia de schimbare de sex in Statele Unite si spune ca acum este mai fericit ca niciodata: "Am fost fericit cand a venit momentul sa fac acest pas. Acum ma simt mai confortabil ca niciodata. Ma simt bine 100%".

Andrej Pejic a fost remarcat la varsta de 17 ani si a devenit cunoscut in industria modei in calitate de model masculin androgin.

In ianuarie 2011, la Saptamana Modei de la Paris, Andrej Pejic a defilat pe podium si a prezentat articole vestimentare atat din colectia masculina, cat si din colectia feminina, a casei Jean-Paul Gaultier.

Ulterior, modelul de origine bosniaca a prezentat colectii masculine ale casei Marc Jacobs. In 2013, Andrej Pejic a aparut alaturi de actrita Tilda Swinton si de David Bowie in videoclipul "The Stars (Are Out Tonight)" al celebrului cantaret britanic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO