Alexandra Maria Lara, în filmul ”Geostorm”, alături de Gerard Butler, Andy Garcia şi Ed Harris

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33

Românca Alexandra Maria Lara împarte genericul cu Gerard Butler, Andy Garcia şi Ed Harris în super-producţia americană "Geostorm: Pericol global".

Este vorba despre o peliculă explozivă, care îmbină un scenariu catastrofal cu efecte vizuale impresionante, dar are şi un mesaj serios despre felul cum tratăm planeta. Filmul a avut premiera la Los Angeles şi va intra în cinematografele de la noi la sfârşitul săptămânii.

Graţie unui sistem de sateliţi, dezastrele naturale vor deveni de domeniul trecutului. Putem să ne controlăm vremea.

Această este premisa filmului "Geostorm", a cărui acţiune se petrece într-un viitor destul de avansat tehnologic încât oamenii risipesc furtunile înainte să apuce să provoace pagube. Problema este că sateliţii care se ocupă de asta încep să dea erori şi planeta este lăsată la voia unor fenomene meteo de o violenţă nemaivăzută.

Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Dean Devlin, care a lucrat însă că scenarist şi producător la alte super producţii cu tema apocaliptică precum "Independence Day", "2012" sau "The day after tomorrow".

Dean Devlin, regizor: ”Totul a început cu fiica mea. Avea şase ani, aflase despre schimarea climatică şi m-a întrebat: "De ce nu construim o maşină să rezolve problema?" Mi-am dat seama că cel mai bun mod de a-i explică e o poveste. Şi asta e filmul asta, până la urmă. E o fabulă despre ce s-ar putea întâmplă dacă aşteptăm prea mult că să luăm măsuri.”

Gerard Butler joacă rolul inginerului trimis pe orbită să rezolve problema sateliţilor, în timp ce fratele lui, interpretat de Jim Sturgess, investighează ipoteza unei conspiraţii la nivel înalt.

Gerard Butler, actor: ”E divertisment pur şi e o plăcere să-l vezi. Dar fără îndoială că, atunci când îl vezi, are şi un mesaj despre faptul că trebuie neapărat să avem grijă de planetă, pentru că nu se simte prea bine.”

Jim Sturgess, actor: ”Nu poţi subestima puterea divertismentului, pentru că divertismentul ajunge la atât de mulţi oameni şi mesajul le intră în conştiinţa puţin.”

La premieră, Gerard Butler a dat asigurări că se simte bine, după accidentul de motocicletă pe care l-a avut de curând.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO