Actorul Powers Boothe a murit in somn la 68 de ani. Isi relansase cariera datorita filmelor bazate pe benzi desenate

Ultima actualizare: 18-05-2017 06:59
Powers Boothe
Getty

Actorul Powers Boothe, cunoscut pentru rolurile din ”Sin City” si ”The Avengers”, a murit la varsta de 68 de ani

Actorul american Powers Boothe, cunoscut pentru rolurile din filmele ”Sin City” si ”The Avengers”, a murit in somn in resedinta sa din Los Angeles, duminica dimineata, la varsta de 68 de ani, informeaza contactmusic.com.

Potrivit agentului de presa al actorului, Powers Boothe va fi inmormantat in cadrul unei ceremonii funerare private in Texas, statul natal al starului american.

Powers Boothe si-a inceput cariera in teatru, jucand in mai multe productii shakespeariene, inclusiv in spectacolul ”Henry IV”, inainte de a se face remarcat pe Broadway in anii 1970, in show-ul ”Lone Star & Pvt. Wars”.

A facut cu succes tranzitia spre televiziune si a castigat un premiu Emmy pentru rolul din serialul ”Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones”, produs si difuzat de postul CBS.

A fost nominalizat de doua ori la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild / SAG) pentru evolutiile sale din ”Nixon” (1996) si ”Deadwood” (2007).

In ultimii ani, s-a remarcat cu rolul Gideon Malick pe care l-a interpretat in filmele inspirate din universul benzilor desenate Marvel.

A interpretat pentru prima data acest rol in pelicula ”The Avengers” (2012) si a reluat aceasta partitura in lungmetrajul ”Agents of S.H.I.E.L.D” (2013).

In ultimii ani, a revenit si in televiziune, jucand rolul primarului Lamar Wyatt in serialul ”Nashville” si rolul presedintelui american Noah Daniels in serialul ”24”.

S-a casatorit in 1969 cu iubita lui din liceu, Pam, cu care a avut doi copii - Parisse si Preston.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO