Actorul Birol Ünel, protagonist al filmului "Head-On" a murit de cancer la vârsta de 59 de ani

Ultima actualizare: 04-09-2020 15:43
Birol Ünel
Profimedia

Actorul german de origine turcă Birol Ünel, cunoscut pe plan internaţional din filmul "Head-On" ("Gegen die Wand") al regizorului Fatih Akin, a murit de cancer la vârsta de 59 de ani într-un spital din Berlin, informează EFE.

"Da, Birol Ünel a murit joi după-amiază la clinica Friedrichshain", a declarat Shemin Langhoff pentru ziarul Berliner Zeitung.

Actorul Birol Unel, născut în 1961 în oraşul turc Silifke şi care s-a mutat alături de părinţii lui în Germania în 1968, a fost internat pe 18 august, după ce starea lui de sănătate s-a agravat.

Potrivit cotidianului Bild, el a fost supus miercuri unei intervenţii chirurgicale din care nu s-a mai trezit.

Regizorul Fatih Akin, cu care Birol Unel a colaborat de mai multe ori, a publicat un mesaj de condoleanţe pe contul său de Instagram: "Odihneşte-te în pace, prieten drag. Purtai în tine o lumină, care mereu m-a copleşit".

Birol Ünel a fost recompensat în 2004 cu premiul Lola la categoria "cel mai bun actor" pentru rolul său din filmul ""Head-On".

Filmul "Head-On" a câştigat Ursul de Aur la ediţia din 2004 a Berlinalei şi premiul pentru cel mai bun film european în 2005.

Birol Ünel, un actor fetiş al regizorului Fatih Akin, a colaborat cu reputatul cineast german şi la filmele "Soul Kitchen" (2009) şi "In July" (2000).

Filmografia actorului Birol Unel cuprinde şi alte pelicule internaţionale de succes, precum "Enemy at the Gates" (2001), de de Jean-Jacques Annaud, în care a jucat alături de Jude Law, Ed Harris şi Joseph Fiennes, şi "Todesspie"' (1997), de Heinrich Breloer.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO