(P) Top 5 salate gustoase pentru o dietă sănătoasă
Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, salatele sunt ideale pentru o dietă sănătoasă.
Acestea conțin o mulțime de ingrediente deosebite – fructe, legume, cereale integrale, proteine sau grăsimi de calitate, care îi oferă organismului toți nutrienții necesari. O salată gustoasă este perfectă pentru o cură de detoxifiere, te poate ajuta să slăbești, dar și să beneficiezi de o alimentație pe măsură. Iată câteva salate gustoase pe care le poți încerca atunci când vrei să urmezi o dietă echilibrată:
Salată de fructe cu carne de pui
Deși combinația de fructe zemoase și carne de pui poate părea îndrăzneață, în realitate este una cu un gust extrem de delicat. Acest preparat se obține din salată verde, căpșuni tocate în bucăți, merișoare uscate, piept de pui fiert sau la grătar, tăiat în bucăți mici, câteva rondele de ceapă roșie, migdale mărunțite și brânză de capră. Toate aceste ingrediente se amestecă cu un dressing pregătit din căpșuni, oțet balsamic, ulei de măsline, usturoi, muștar dijon, sare și piper. Salata satisface gusturile celor care preferă căpșunile, dar în același timp adoră și carnea de pui.
Salată de orez cu legume și ton
În mod cert, această salată va fi pe placul tuturor celor care își doresc un preparat sănătos și foarte sărac în grăsimi. Orezul conține fibre, minerale și carbohidrați și, chiar dacă îl folosim în multe mâncăruri, îl putem transforma și în vedeta unei salate gustoase. Așadar, 100 grame de orez fiert se amestecă cu legume proaspete, cașcaval răzuit, pătrunjel tocat, suc de lămâie, ulei de măsline, un praf de curry și ton din conservă. O asemenea salată gustoasă poți comanda și de pe https://www.foodpanda.ro/ dacă preferi să te bucuri oricând de mâncăruri sănătoase și delicioase, dar fără să petreci timp în bucătărie.
Salată tradițională grecească
Este binecunoscut faptul că bucătăria grecească ne oferă o mulțime de salate deosebite, din ingrediente sănătoase. Multe dintre preparate includ și carne sau paste, însă această salată tradițională conține doar roșii, brânză feta, castraveți, ardei verde, ceapă roșie, măsline negre, oțet, puțină sare, ulei de măsline și oregano uscat. Cu siguranță, dacă apreciezi gastronomia grecească și consideri că ai mai putea adăuga ceva în această salată, o poți personaliza după bunul plac.
Salată de năut cu brânză feta
Înlocuitor ideal pentru carne, năutul are valori nutritive excepționale. Acest aliment îi poate asigura organismului tot necesarul de proteine, este foarte sățios și face minuni pentru sănătate. Ca să-l adaugi în salată îl poți fierbe sau poți folosi năut din conservă, care nu mai are nevoie de nicio preparare, Amestecă-l cu salată verde, brânză feta, roșii, ardei gras, castraveți, ceapă, câteva frunze de pătrunjel și măsline, iar peste compoziția obținută adaugă un sos preparat din suc de lămâie, muștar, piper și ulei de măsline.
Salată de sfeclă roșie și brânză feta
În general, brânza feta se potrivește cu tot felul de legume, însă are un gust extraordinar dacă se combină cu sfecla roșie. Așadar, fierbe câteva bucăți de sfeclă și taie-le în cubulețe, apoi amestecă-le cu brânză feta și puțin pătrunjel verde tocat. Mai departe, pregătește o vinegretă din suc de lămâie, usturoi, ulei de măsline, piper și sare, pe care o adaugi în salată ca să accentueze și mai mult gustul tuturor ingredientelor. Gustul dulce al sfeclei și cel sărat al brânzei feta este foarte original și delicios.
Dacă reușești să consumi o singură salată pe zi ești pe drumul cel bun spre o dietă sănătoasă și chiar un mod de slăbire cu efect pe termen lung. Astfel de modificări mici în dieta ta îți vor aduce rezultate de excepție, așa că profită de orice ingredient nutritiv și încearcă combinații ingenioase de salate, mai ales atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.