(P) Păreri PEFOC - Cum se curăță eficient grătarul după ce l-am folosit?

(P) Păreri PEFOC - Cum se curăță eficient grătarul după ce l-am folosit?

Deși nu suntem chiar în sezonul grătarelor, suntem de părere că oricând este un moment perfect să ne gândim la preparatele care sfârâie îmbietor sub greutatea cărnii suculente.

Acestea sunt pregătite special să satisfacă apetitul pentru gustul inconfundabil și momentele speciale, tipice unui prânz în familie, la sfârșit de săptămână. Și pentru a ne putea bucura cu adevărat de aceste experiențe culinare desăvârșite, este extrem de important ca și grătarul nostru să fie perfect curățat înainte de a fi folosit.

Asta nu o spunem doar noi, ci și prietenii noștri de la PEFOC care, încă de la primul semineu lemne montat acum peste două decenii, au ajuns astăzi să se plaseze în topul liderilor de piață a tot ceea ce înseamnă industria dispozitivelor și accesoriilor termice neconvenționale din România. Așadar, meșterii sibieni ne-au pregătit o serie de trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, perfecte pentru a curăța un grătar, rapid și fără efort.

 

Bicarbonatul de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substanțe organice, pentru combaterea grăsimilor și a alimentelor care se lipesc. Se aplică peste grătarul umed și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi se activează bicarbonatul cu apa caldă și se spală cu ajutorul unui burete.

Oțetul face minuni


Pentru ca preparatele să aibă un gust perfect, nu este suficient să ai cel mai bun și sofisticat grătar de pe piață, dacă acesta nu este și curățat pe măsură. În acest sens, vă recomandăm să pregătiți o soluție cu părți egale de oțet alb și apă pe care să o pulverizați pe grătar, lăsând să acționeze o jumătate de oră. Apoi, goliți sticla și umpleți-o cu cantitate mică de oțet. Pulverizați din nou, lăsați să acționeze pentru încă o jumătate de oră și ștergeți grătarul.

Curățați grătarul cu cafea


Deși mai puțin cunoscută, această metodă funcționează foarte bine dacă utilizați un filtru pentru preparare cafelei. Pur și simplu reumpleți filtrul cu apă fierbinte, turnați cafeaua peste grătar și apoi ștergeți cu o cârpă curată. Extrem de simplu și eficient.

Unele componente se pot spăla direct în mașina de spălat vase


Această metodă se aplică în mod evident numai dacă dimensiunea grătarelor se potrivește sau este mai mică decât dimensiunea mașinii voastre de spălat vase. Nu încercați dacă grătarul este mai mare - eventual puteți să spălați separat, componentele care sunt suficient de mici să încapă în mașina automată de spălat.

Clasica perie de curățare


Periile multifuncționale și bureții de sârmă nu sunt întotdeauna cele mai bune opțiuni pentru curățarea eficientă a grătarelor. Este posibil ca acestea să nu fie destul de dure și va trebui să aplicați presiune suplimentară, obosindu-vă din greu mâinile pentru a obține un rezultat cât de cât mulțumitor. Nelipsită dintr-un set accesorii gratar adevărat, o perie specială de curățat grătarul, pe de altă parte, are un mâner mai lung, cu un burete de sârmă dur atașat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă chinuiți prea mult.

Piatra ponce este perfectă pentru a curăța grătarul


Știați că acest tip de piatră naturală pe care mulți oameni o folosesc pentru igiena personală și îngrijirea pielii, funcționează excelent și la curățarea grătarelor? Piatra ponce este în mod natural anti-bacteriană și elimină foarte eficient alimentele întărite de pe grătar.

Apa cu săpun


Această metodă de curățare clasică este extrem de eficientă, doar că durează puțin mai mult. Umpleți o tavă mare din plastic cu apă fierbinte și lichid de spălat vase, afundați grătarul și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Ulterior, o să observați că arsurile sau resturile dificile de mâncare, vor putea fi îndepărtate cu o simplă perie de spălare.

Lămâile sunt perfecte pentru curățat


Se taie lămâile în jumătate și se înmoaie în cristale de sare. Încălziți grătarul, apoi frecați și stoarceți jumătățile de lămâie peste grătarul fierbinte. Acțiunea abrazivă a sării va ajuta la curățarea grătarului iar acțiunea antibacteriană a acidului citric din lămâie, va accelera curățarea și igienizarea acestuia.

Produsele profesionale de curățare

Dacă nu sunteți adepții metodelor tradiționale, puteți apela la produsele și spray-urile profesionale din comerț, dedicate special pentru curățarea grătarului.

Pentru și mai multe sfaturi utile și o serie întreagă de produse sau consiliere profesională despre universul vast al soluțiilor alternative de încălzire, vă invităm să accesați pefoc.ro unde, pe lângă modelele speciale de grătar grădină sau cel mai bun cos de fum, veți avea posibilitatea să alegeți dintr-o gamă complexă de șeminee pe lemne, gaz sau peleți, șeminee electrice, sobe rustice sau tradiționale, toate la prețuri corecte și livrate gratuit în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii, direct la tine acasă!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova
(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova

Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova.

(P) Orange, rețeaua numărul 1, te aduce mai aproape de muzica preferată la Summer Well
(P) Orange, rețeaua numărul 1, te aduce mai aproape de muzica preferată la Summer Well

Legendarul festival de muzică Summer Well, prezentat de Orange, are loc zilele acestea pe Domeniul Știrbey din Buftea.

(P) Profită de vară! Ce poți face acum pentru a preveni virozele din sezonul rece
(P) Profită de vară! Ce poți face acum pentru a preveni virozele din sezonul rece

Suntem în plin sezon estival, ne bucurăm de vacanțe, de călătorii, de ieșiri la terase cu prietenii. Însă nu ar trebui să uităm că mai e puțin și apar epidemiile de răceală și gripă.

Recomandări
Dezastru ecologic lângă Parcul IOR. Sute de copaci s-au uscat, după ce au fost găuriți intenționat. Care este miza
Dezastru ecologic lângă Parcul IOR. Sute de copaci s-au uscat, după ce au fost găuriți intenționat. Care este miza

Bucureștiul pierde din puținul spațiu verde pe care îl are. Arborii au fost găuriți cel mai probabil cu bormașina pe un teren de zece hectare care a făcut parte dintr-unul dintre cele mai vechi parcuri ale Capitalei, spun autoritățile locale.

Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene
Dublă pentru David Popovici. Înotătorul român a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europene

Înotătorul român David Popovici a câștigat, luni, o nouă medalie de aur în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025
Cu cât va crește salariul mediu net în 2022 și care este prognoza până în 2025

Anul acesta românii ar putea avea - în medie un plus de 11 procente la salariu conform Comisiei de Prognoză, iar la anul cam tot așa.