(P) Investiția în ceasuri: cel mai bun lucru pe care poți să îl faci!

ceas
StirilePROTV

În anii 1980, anumite mărci de ceasuri de lux s-au vândut la prețuri destul de mari. În ziua de azi, aceste branduri (probabil știi despre ce vorbesc) se vând cu sume astronomice, care te-ar putea ajută să îți cumperi o casă sau chiar un penthouse.

Dacă ai norocul să deții un ceas de lux de colecție, atunci poți obține un profit impresionant. Tocmai asta determină tot mai mulți oameni să investească în ceasuri de lux, precum cele pe care le găsim la Boutique Watches. Magazinul are o gamă variată de produse din categoria ceasurilor scumpe, de colecție sau de lux, ale căror prețuri au în coadă cel puțin 3 zerouri. Ceasurile sunt 100% originale și garanția calității este maximă, dacă ținem cont că magazinul vinde ceasuri de lux de peste 15 ani. Dar achiziționarea de ceasuri este cu adevărat o investiție financiară atractivă, mai ales în timpul pandemiei? Și cum să reușești in acest domeniu?

Valoarea ceasurilor a crescut

 

În general, observăm că prețul ceasurilor a crescut, ceea ce ne permite să luăm în considerare un câștig de capital interesant atunci când investim în ceasuri de lux.

și de colecție. Astfel, investițiile în ceasuri au devenit o acțiune destul de la modă, care încurajează în continuare creșterea prețurilor.

De ce a început să crească valoarea ceasurilor până când au devenit o investiție primordială? De la începutul anilor 2000, ceasornicării elvețieni au crescut mult prețul de vânzare al noilor lor ceasuri. Această creștere a fost mai rapidă decât inflația și a fost văzută mai ales îmbunătățirea calitățîi produselor. Astfel, mulți pasionați de ceasuri au decis să apeleze la ceasurile mai vechi.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

De asemenea, multe companii de ceasuri și-au mărit diametrul noilor ceasuri pentru a satisface cererea de pe piețele noi precum Rusia și Orientul Mijlociu. Astfel, diametrul mediu este acum în jur de 42 mm. Cu toate acestea, mulți entuziașți preferă modele de ceasuri mai subțiri. Acesta este motivul pentru care mulți apelează la ceasuri de colecție și ceasuri de epocă.

Că și în cazul tuturor investițiilor atipice, așteptarea câștigului este destul de greu de prezis. Totuși, experțîi în ceasuri spun că creșterea prețurilor este semnificativă, dar nici exponențială, nici irațională. Se poate spune că există o curbă constantă.

De obicei, investițiile în ceasuri ne pot părea puțin irealizabile. Într-adevăr, este ușor să ne imaginăm că scoatem din buzunar sume substanțiale pentru ceasurile de lux. Însă, să știi că exsita ceasuri de lux și mai ieftine, și mai scumpe. Totul depinde de bugetul fiecăruia, așa acum depinde de preferință pe care o ai asupra unui anumit brand.

Ce înseamnă o investiție bună în ceasuri?

 

Pentru a fi atractiv pe piață, un ceas trebuie să aibă mai multe atuuri: calitățîi tehnice, frumusețe, raritate, prestigiul mărcii, dar și o bună stare de conservare, dovadă de autenticitate și, eventual, o poveste oarecum specială.

Faptul că un ceas este rar este unul dintre criteriile care crește cel mai mult valoarea acestuia, permițându-ți să îi adaugi o valoare interesantă. Acesta este motivul pentru care ceasurile care nu mai sunt produse sunt adesea cele mai bune.

De exemplu, cele care nu mai sunt fabricate, dar care sunt încă disponibile în cantități mari, se numesc „precolectionabile”. Acestea sunt adesea accesibile pentru o suma decentă. În timp, valoarea lor va crește, deoarece numărul modelelor disponibile va scădea treptat, pe măsură ce modelele existente se deteriorează. Dacă sunt bine întreținute, își vor vedea valoarea crescând până vor deveni „colectionabile”.

Edițiile limitate sunt, de asemenea, interesante datorită rarității lor. De fapt, pentru că un ceas să devină un ceas de colecție, se consideră că a fost produs acum cel puțîn 20 de ani. Prețul va începe să urce mai repede, deoarece ceasul va fi în curând considerat rar.

Dacă investești într-un ceas, alegerea unui brand de prestigiu nu este suficientă, ci și întreținerea. Cea mai mică zgârietură poate duce la o scădere a prețului de până la 20%. Așadar, acordă atenție stării ceasului atunci când îl cumperi, dar și să îl păstrezi bine odată ce este al tău. Conservarea estetică nu este singurul factor care contează. Și mecanismul trebuie să funcționeze corect.

Pentru că un ceas să fie revândut la un preț atractiv, este foarte important că acesta să fie în starea inițială, fără modificări, cu cutia și hârtiile sale originale. Așa vei putea demonstra autenticitatea să. De exemplu, dacă decizi să îl porți zilnic, iar brățară este valoroasă, o poți schimbă și repune brățară originală doar atunci când îl vinzi. Așa va fi în stare perfectă, ceea ce va spori mult valoarea ceasului.

În cele din urmă, un ultim punct poate crește foarte mult valoarea unui ceas: istoria acestuia. Dacă a aparținut cuiva celebru, este jackpot. De îndată ce există o poveste de spus despre obiect, va fi investiția potrivită.

Cum să investești în ceasuri

 

Nu este recomandat să cumperi un ceas de colecție de la o persoană fizică. Riscurile legate de proveniență și autenticitate sunt prea mari. Așa că, dacă dorești siguranță și garanții, apelează la specialiști precum cei de la Boutique Watches.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.