(P) Idei pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni

mobila amenajare living

Livingul sau camera de zi se numără printre cele mai importante încăperi din întreagă locuință. Aici este locul în care iți petreci majoritatea timpului liber alaturi de familie, precum și camera în care iți primești prietenii atunci când vin în vizita.

Din acest motiv, atunci când vine vorba de amenajarea acestei încăperi, este necesar să îi acorzi atenția cuvenita.

În cazul în care iți faci griji că nu dispuni de suficient spatiu pentru amenajare, trebuie să știi că ai la îndemăna câteva soluții simple la care poți să apelezi. Cu ajutorul imaginației și alegând mobila living adecvata, vei reuși să creezi iluzia de mai mult spatiu în camera de zi.

Iată mai jos câteva idei pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni care te vor ajuta să obții o încăpere confortabila, ospitaliera și moderna.

1. Vopsește pereții în tonuri de culori neutre

Atunci când vine vorba de vopsirea pereților unei încăperi de mici dimensiuni, tonurile neutre sunt cele mai indicate și recomandate. O astfel de paleta cromatica face că încăperea să para mai spațioasă, liniștitoare și mai puțin aglomerata.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Daca nu vrei să te complici prea tare poți să optezi pentru varianta de a vopsi toți pretii livingului în alb. Pe lângă faptul că conferă luminozitate încăperii, albul este o culoare care iți oferă posibilitatea să accesorizezi mai ușor livingul, fară să iți fie teama că vei da gres.

Cu toate acestea, daca vrei să dai personalitate camerei poți să optezi și pentru alte culori neutre, precum: bej, roz pastel, bleu, ivorie sau gri deschis. În acest caz, vă trebui să ai grija să nu faci abuz de ele și să alegi decorațiunile potrivite, astfel încât să obții o amenajare cu bun gust și moderna.

2. Optează pentru un mobilier minimalist și funcțional

Aglomerarea este inamicul numărul unu al unei încăperi de mici dimensiuni. Așa încât, atunci când alegi mobila pentru living trebuie să ai în vedere acest aspect. Clasicul mobiler masiv care acoperă tot peretele camerei nu pare să fie potrivit pentru livingul tău restrâns.

Pentru a evita supraaglomerarea, optează pentru un mobilier minimalist și funcțional care să nu încarce camera. Oricât de mult ți-ai dori altceva, rezuma-te doar la acele piese de mobilier care iți sunt cu adevărat necesare.

Într-un living de mici dimeniuni este suficient daca amplasezi o canapea confortabila, o măsuță de cafea și câteva corpuri de mobilier.

În plus, pe lângă aspectul estetic, este foarte important că aceste elemente de mobilier să nu ocupe inutil spațiul. Prin urmare, ar fi indicat să optezi pentru piese de mobilier care să deservească mai multor funcționalități. De exemplu, alege o canapea exstensibila sau un taburet pe care să îl poți folosi și că măsuță de cafea.

3. Apelează la corpuri suspendate pe perete

După cum ți-am spus și mai sus, atunci când amenajezi camera de zi și nu dispui de prea mult spatiu, vă trebui să renunți la piesele de mobilier masive care acoperă tot peretele și aglomerează încăperea.

Cu toate acestea, ai nevoie de corpuri în care să depozitezi diverse obiecte pentru a evita haosul pe care îl crează atunci când sunt lașate la vedere.

Într-o astfel de situație, ideal ar fi să apelezi la corpurile și etajerele suspendate pe care să le poți așeză creativ pe perete. Cu putina imaginație, valorifici spațiul pe verticala și vei obține un decor pentru camera de zi modern, dar în același timp eficient.

În plus, pentru a crea vizual mai mult spatiu într-o încăpere restrânsă, este chiar recomandat să amplasezi diverse obiecte de dimensiuni diferite, atât pe orizontala, cât și pe verticala.

Alte trucuri la care poți să mai apelezi în acest scop ar fi un tapet minimalist pe unul din pereți, un tablou sau draperii care să atârne din tavan până pe podea.

De altfel, oglinzile sunt și ele soluții eficiete la care poți să apelezi atunci când amenajezi camera de zi de mici dimensiuni. Aseaza o oglinda pe unul din pereții încăperii pentru a da senzația de spatiu mai generos, precum și pentru a crea un decor deosebit.

4. Crează un spatiu luminos

O încăpere luminoasa pare aerisita și mult mai generoasa. Așa încât, permite luminii naturale să pătrundă în living. Evita să acoperi fereastra cu draperii mate, în schimb poți să optezi pentru perdele și draperii din materiale naturale, cât mai vaporoase, transparente și în culori neutre.

În cazul în care livingul tău nu dispune de suficienta lumina naturala, atunci poți să apelezi la diverse tipuri de corpuri de iluminat. Într-o încăpere de mici dimensiuni se potrivesc foarte bine aplicele, lampadarele și corpurile de iluminat care atârnă din tavan. Cu ajutorul acestora, poți să creezi jocuri de lumini care să lumineze camera de zi, astfel încât să para mai generoasa și aerisita.

5. Personalizează încăperea

O regula importanta de care trebuie să tii cont este aceea de a adaugă o nota personala încăperii.

Dincolo de toate aspectele de mai sus, amenajează livingul ținând cont de propriile preferințe, astfel încât să te simți că acasă. Cu ajutorul obiectelor decorative poți să obții acest efect.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Amenajarea terasei – ce să ai în vedere pentru a crea un spațiu relaxant?
(P) Amenajarea terasei – ce să ai în vedere pentru a crea un spațiu relaxant?

O terasă este un loc dorit pe lângă casa ta, locul unde te poți relaxa după o zi lungă, locul unde poți bea cafeaua de dimineață, unde te poți regăsi cu prietenii sau unde poți să citești cartea preferată.

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.