(P) Grupul Carmistin a organizat „Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”

advert
StirilePROTV

Grupul Carmistin, reprezentat de Iustin Paraschiv și Asociația Fermierilor din România a organizat la început de 2023 conferința “Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”.

În cadrul acestei conferințe s-a lansat o dezbatere în ceea ce privește identificarea unor soluții financiare și legislative în vederea reactivării industriei producătoare de carne de porc în România.

O relansare a acestei industrii va crea premisele obținerii unei producții naționale capabile să acopere necesarul de pe piața internă.

Pentru a îndeplini acest obiectiv strategic național, este nevoie de o viziune puternică și o implicare colectivă în ceea ce privește dezvoltarea unui plan de investiții necesar României. Acest lucru va implica atât susținere financiară a Uniunii Europene, sprijin din partea Guvernului și al instituțiilor bancare, cât și investiții semnificative garantate de companii.

La această conferință au fost invitați reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului, precum și membri ai mediului asociativ și de afaceri, alături de reprezentanții principalelor bănci din România, interesate de finanțarea sectorului.

Printre aceste instituții bancare menționăm:

Ø BCR

Ø CEC Bank

Ø OTP Bank

Ø EximBank

Ø First Bank

Ø Intesa Sanpaolo Bank

Ø ING Bank

Ø Garanti Bank

Ø BERD

Ø Alpha Bank.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la conferința Carmistin și AFR: “Lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană”

Relansarea industriei producătoare de carne din România într-un mod care să permită valorificarea sigură a resurselor avute la dispoziție necesită un plan strategic de acțiune puternic și responsabilitate colectivă.

În ciuda potențialului ridicat pe care îl are România, rezultatele din sectorul alimentar sunt modeste. Fabricile românești nu reușesc să acopere deficitul comercial. Pe acest segment alimentar, produsele cu cele mai mari deficite comerciale sunt: carnea, laptele, fructele și legumele.

Această situație delicată a fost pe larg discutată în cadrul conferinței, președintele Asociației Fermierilor din România subliniind necesitatea găsirii unor soluții viabile care să răspundă nevoilor sectorului alimentar.

În acest sens, ministrul Finanțelor, Dl. Adrian Câciu a reafirmat în cadrul conferinței angajamentul statului român de a susține sectorul suinelor prin intermediul unor programe puternic consolidate. Acestea vor fi adăugate la cele existente în cadrul fondurilor europene.

În plus, oficialul a punctat că măsurile guvernamentale curente vor fi completate de noi inițiative de finanțare, aliniate mult mai bine cerințelor pieței interne. În acest fel, se vor crea premisele pentru o creștere durabilă a sectorului, aceasta contribuind, la rândul ei, la consolidarea economiei naționale și asigurarea securității alimentare a țării.

De asemenea, în cadrul evenimentului s-a subliniat importanța implicării reprezentanților instituționali și a celor din mediul economic în direcția promovării unei politici coerente și eficiente de sprijinire a producției autohtone, pentru a reduce dependența de importuri și consolida poziția României pe piața europeană a produselor alimentare.

Oficialul a îndemnat participanții să profite de oportunitățile actuale în ceea ce privește posibilitățile de finanțare. Acestea trebuie valorificate în piață și reflectate în dezvoltarea acesteia.

În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană - de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a declarat ministrul Finanțelor, în cadrul conferinței.

Este crucial ca toți actorii din industria de producție să colaboreze pentru a valorifica la maximum resursele disponibile și a sprijini dezvoltarea sectorului agribusiness în ansamblul său.

Președintele Grupului Carmistin, Iustin Paraschiv, a subliniat importanța investițiilor continue în sectorul zootehnic

În cadrul conferinței, antreprenorul Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin, poziționat la momentul actual între primii trei producători români de carne a subliniat importanța investițiilor în sectorul zootehnic.

· ”În ultimele două decenii, Grupul Carmistin a investit continuu în zootehnie, inclusiv în industria producătoare de carne de porc și tocmai de aceea cred că România are un potențial imens de a recupera și chiar de a deveni lider european în sectorul agribusiness”, a declarat Președintele Grupului Carmistin, în cadrul conferinței.

Aceste investiții s-au concentrat în principal pe îmbunătățirea proceselor de producție, implementarea unor tehnologii inovatoare și modernizarea infrastructurii existente.

De asemenea, președintele Grupului Carmistin, Iustin Paraschiv, a punctat rolul cheie al acestor investiții și a evidențiat beneficiile aduse de acestea fermierilor și consumatorilor de produse alimentare.

De-a lungul timpului, Carmistin a demonstrat angajamentul său față de dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic, realizând pași importanți pentru a contribui la creșterea competitivității industriei românești de carne de porc.

Prin strategii de dezvoltare puternice, susținute de un plan investițional coerent, Carmistin a devenit în prezent un important jucător în sectorul agribusiness. În plus, Carmistin este dedicat îmbunătățirii constante a standardelor de calitate și siguranță alimentară, prin utilizarea celor mai bune practici și tehnologii inovatoare disponibile.

Toți cei prezenți la această conferință au fost de acord că o abordare strategică și un angajament colectiv sunt esențiale pentru a sprijini sectorul producător de carne de porc și a garanta securitatea alimentară a României.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!
(P) Locurile secrete din Sighișoara care te duc mai aproape de istoria ei!

Oricine trece prin Sighișoara, cu siguranță se îndrăgostește de magia acestui orășel care amintește de originile oricărui transilvănean!

(P) „Fotografia este mai mult despre ceea ce simți nu despre ceea ce trebuie să știi”
(P) „Fotografia este mai mult despre ceea ce simți nu despre ceea ce trebuie să știi”

Am ales un drum între diferite culturi, o călătorie continuă cu multe geamantane și o alergare între avioane.  

(P) Manichiura la modă creată cu produse pentru manichiură din magazinul FSM
(P) Manichiura la modă creată cu produse pentru manichiură din magazinul FSM

Manichiura este adesea considerată o modalitate de a te răsfăța, dar este mai mult decât atât.

Recomandări
Lipsa apei, o problemă mondială discutată de ONU. Prognoza Comisiei Europene pentru recoltele din 2023 ale României | HARTA
Lipsa apei, o problemă mondială discutată de ONU. Prognoza Comisiei Europene pentru recoltele din 2023 ale României | HARTA

Primele estimări făcute de Comisia Europeană sunt optimiste și arată că la vară România va recolta cantități mai mari de cereale decât anul trecut.  

Xi Jinping la Moscova, doar o „călătorie a prieteniei” și fără niciun progres pentru încheierea războiului din Ucraina
Xi Jinping la Moscova, doar o „călătorie a prieteniei” și fără niciun progres pentru încheierea războiului din Ucraina

Xi Jinping și Vladimir Putin visează la o nouă ordine mondială, după mai bine de 100 de ani. Beijingul a lăudat vizita președintelui Xi la Moscova drept o "călătorie a prieteniei, cooperării și păcii".

Tarifele RCA vor fi înghețate la nivelul de anul trecut. Proiectul a fost publicat. Cum se calculează tarifele
Tarifele RCA vor fi înghețate la nivelul de anul trecut. Proiectul a fost publicat. Cum se calculează tarifele

Tarifele RCA ar urma să fie înghețate pentru jumătate de an. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de hotărâre de Guvern prin care firmele de asigurare sunt obligate să vândă polițe la prețurile pe care le-au avut în urmă cu un an.