(P) De ce este important să tratezi o hernie de disc într-o clinică de renume

(P) De ce este important să tratezi o hernie de disc într-o clinică de renume

Durerea de spate este ceva ce poate afecta pe oricine, la orice vârstă, și poate varia de la o ușoară neplăcere până la o afecțiune debilitantă.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate este hernia de disc. O hernie de disc este o afecțiune medicală în care apare o ruptură în stratul exterior al unui disc vertebral permițând miezului interior, gelatinos, să se scurgă și să preseze nervii din jurul său. Este important să căutați tratament pentru hernia de disc la o clinică de renume cât mai curând posibil pentru a evita dureri și disconfort suplimentare.

Ce este o hernie de disc?

O hernie de disc, cunoscută și sub numele de hernie de disc sau ruptură de disc, este o afecțiune medicală care apare atunci când unul dintre discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale este deteriorat. Discurile sunt alcătuite dintr-un strat exterior dur și fibros care este umplut cu un material central asemănător unui jeleu. O hernie de disc apare atunci când stratul exterior se rupe sau se sparge permițând substanței gelatinoase să se scurgă și să apese pe nervii din jur. Acest lucru poate provoca o varietate de simptome, inclusiv durere, amorțeală și furnicături.

Atunci când apare o hernie de disc aceasta poate afecta oricare dintre discurile de la nivelul coloanei vertebrale, de la gât până la partea inferioară a spatelui. Cele mai frecvente zone ale coloanei vertebrale afectate sunt partea inferioară a spatelui și gâtul. În funcție de localizarea herniei de disc aceasta poate provoca dureri în diferite părți ale corpului.

Simptomele unei hernii de disc

Cel mai frecvent simptom al herniei de disc este durerea de spate. În funcție de localizarea herniei de disc durerea poate fi localizată într-o singură zonă sau poate iradia în alte părți ale corpului. De exemplu o hernie de disc în partea inferioară a spatelui poate provoca dureri în fese și picioare. Pe lângă durerile de spate, alte simptome ale herniei de disc pot include amorțeală, furnicături și slăbiciune musculară.

Cauzele herniei de disc

Cauza exactă a unei hernii de disc nu este întotdeauna cunoscută. Cu toate acestea, există mai mulți factori care pot crește riscul de a dezvolta o hernie de disc. Aceștia includ uzura discurilor legată de vârstă, traumatisme sau leziuni ale coloanei vertebrale și eforturi excesive asupra coloanei vertebrale. Persoanele care sunt supraponderale prezintă, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta o hernie de disc.

Diagnosticul herniei de disc

Pentru a diagnostica o hernie de disc, medicul dumneavoastră va face un examen fizic și vă va pune întrebări despre istoricul medical și simptomele dumneavoastră. De asemenea, medicul dumneavoastră poate solicita teste imagistice, cum ar fi o radiografie, o tomografie computerizată sau un RMN, pentru a vedea mai bine coloana vertebrală și discurile.

Opțiuni de tratament pentru o hernie de disc

Tratamentul pentru o hernie de disc va depinde de gravitatea afecțiunii și de simptome. În multe cazuri, odihna și medicamentele pentru durere fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea durerii și a disconfortului. În cazuri mai grave, se pot recomanda fizioterapie, injecții cu steroizi și chiar intervenții chirurgicale pentru a ușura presiunea asupra nervilor.

Beneficii ale tratamentului la o clinică de renume

Când vine vorba de tratarea herniei de disc este important să vă adresați unei clinici de renume. O clinică de renume va avea medici experimentați și bine informați care pot diagnostica cu exactitate și recomanda cel mai bun tratament. Aceștia vor avea, de asemenea, acces la cele mai recente tehnologii și tratamente care pot contribui la reducerea durerii și a disconfortului asociate cu această afecțiune. Bio-ortoclinic.ro este una dintre clinicile de renume în care persoanele care suferă de hernie de disc beneficiază de cele mai revoluționare tratamente. Decompresie vertebrală, masaj terapeutic, fizioterapie, terapia shockwave, sunt doar câteva dintre tratamentele de care beneficiază persoanele care apelează la serviciile de specialitate prestate de către specialiștii care lucrează în cadrul acestei clinici de renume.

Sfaturi de recuperare în urma unui diagnostic de hernie de disc

Odată ce o hernie de disc a fost diagnosticată este important să urmați sfaturile medicului dumneavoastră pentru recuperare. Acesta poate include odihnă, fizioterapie și medicamente pentru durere fără prescripție medicală. De asemenea, este important să mențineți un stil de viață sănătos, inclusiv să aveți o dietă echilibrată, să faceți exerciții fizice în mod regulat și să vă mențineți o greutate sănătoasă. Respectarea acestor sfaturi precum și a celorlalte sfaturi oferite de către medicul specialist joacă un rol extrem de important în procesul de însănătoșire.

Sfaturi pentru a găsi o clinică de renume

Găsirea unei clinici de renume pentru tratamentul herniei de disc poate fi o mică provocare. Însă, prin respectarea anumitor sfaturi identificarea unei astfel de clinici nu este o misiune atât de greu de realizat. Iată câteva sfaturi care trebuie să fie respectate pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună clinică pentru nevoile dumneavoastră:

-          Cereți medicului dumneavoastră de familie o recomandare.

-          Cercetați clinicile prezente în mediul online  și citiți recenzii de la alți pacienți.

-          Căutați o clinică specializată în tratarea herniei de disc.

-          Întrebați despre experiența și calificările clinicii.

-          Noi tehnologii și tratamente pentru hernia de disc

Tratamentul pentru hernia de disc a evoluat mult în ultimii ani, existând acum mai multe tehnologii și tratamente noi disponibile pentru această afecțiune. Printre acestea se numără medicina regenerativă, care utilizează celule stem care contribuie la grăbirea procesului de vindecare, și terapia cu laser, care poate ajuta la reducerea inflamației și la reducerea durerii.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Z Spot Media și Artec 3D lansează programul „Rabla” pentru scannere 3D în România
(P) Z Spot Media și Artec 3D lansează programul „Rabla” pentru scannere 3D în România

Pentru a sustine piata de scanare 3D din Romania, dar si pentru a incuraja sustenabilitatea, producatorul Artec 3D a lansat un nou program de schimb, disponibil pe o perioada limitata.

(P) INTEK 2023 - platformă de inovare, business și networking pentru transformarea industrială
(P) INTEK 2023 - platformă de inovare, business și networking pentru transformarea industrială

TEHNIC MEDIA vă invită la prima ediție INTEK - singurul târg expozițional din România dedicat transformării proceselor industriale, organizat între 4 și 7 aprilie, la Centrul de Evenimente Lux Divina, Brașov.

(P) Cum să îți construiești singur piscina în 2023 – trenduri și sfaturi de la specialiști
(P) Cum să îți construiești singur piscina în 2023 – trenduri și sfaturi de la specialiști

În ultimii ani trendul pe piața construcțiilor de piscine s-a mutat către achiziționarea de kituri și echipamente pentru piscine de la firme specializate și construirea acestora în regie proprie.

Recomandări
România riscă să piardă sute de milioane de euro, bani europeni, dacă nu rezolvă problema reciclării deșeurilor
România riscă să piardă sute de milioane de euro, bani europeni, dacă nu rezolvă problema reciclării deșeurilor

Pentru că nu reciclează aproape nimic din deșeurile produse, România este la coada Europei, cu un procent rușinos de nici 5 la sută, în condițiile în care media europeană de reciclare este de 10 ori mai mare.  

Fraţii Tate, eliberaţi din arestul preventiv în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Primele lor reacții
Fraţii Tate, eliberaţi din arestul preventiv în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Primele lor reacții

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au părăsit, vineri seară, arestul Poliţiei Capitalei, după trei luni de arest preventiv. Instanţa a decis ca ei să rămână în arest la domiciliu.

Occidentul, desemnat drept
Occidentul, desemnat drept "amenințare existențială" în noua doctrină de politică externă a Rusiei. Ce urmărește Putin

Rusia a adoptat o nouă doctrină de politică externă, în care califică Occidentul drept o "ameninţare existenţială" a cărui "dominaţie" Moscova trebuie să o combată, descriindu-se pe sine în acelaşi timp drept o "civilizaţie" apărătoare a rusofonilor.