(P) Cum te poate ajuta o firmă de pompe funebre în cele mai dificile momente ale vieții tale

p

O firmă de pompe funerare cu experiență poate fi un real sprijin în momentul în care o familie se confruntă cu un deces, unul dintre cele mai dificile momente posibile pentru oricine.

Greutatea situației, pe lângă trauma pierderii unei persoane apropiate, este dată și de faptul că familia sau apropiații trebuie să se ocupe de înmormântare, organizare despre care majoritatea persoanelor nu au informații, nici cunoștințe. Astfel, este de preferat apelarea la o firmă de pompe funebre, care să se ocupe de toate aranjamentele, degrevând familia de această sarcină dificilă.

Pentru organizarea unei înmormântări trebuie realizate întâi numeroase pregătiri. O firmă de pompe funebre cu servicii complete poate ajuta familia îndurată cu toată detaliile: pregătirea defunctului, asistență pentru alegerea sicriului sau pachetului funerar, pregătirea locului de înmormântare, asistență pentru obținerea ajutorului de înmormântare, transport funerar, diferite aranjamente și coroane florale și organizarea slujbelor.

Consultanța este primul pas și poate cel mai important

În primul rând, este importantă pentru început consultanța oferită de firma de pompe funebre celor care apelează la ea, astfel încât ei pot înțelege întreg procesul, ce presupune, ce documente vor fi necesare, ce alegeri trebuie să facă și cum îi poate ajuta firma să organizeze înmormântarea.

Organizarea unei înmormântări este un proces extrem de laborios, însă o firmă specializată poate ajuta clienții să navigheze prin acestă situație, oferindu-le consultanța mult prea necesară într-un domeniu pe care extrem de puțini îl cunosc, mai ales că totul se desfășoară într-un interval de timp extrem de scurt de doar câteva zile.

Citește și
A plecat să lupte în Ucraina pentru a evita urmărirea penală și a murit. Este unul dintre cei mai tineri soldați căzuți în război

Aparținătorii celui decedat vor primi această consultanță pe durata întregului proces de înmormântare.

Pregătirea defunctului

Pregătirea defunctului pentru înmormântare înseamnă eliberarea certificatului de deces de către un medic constatator, precum și eliberarea certificatului de îmbălsămare, necesar pentru depunerea la capelă și transport. Urmează toaletarea decedatului și procesul de îmbălsămare. 

Familia alege pachetul funerar

O firmă cu experiență poate veni în ajutorul familiei sau prietenilor îndurerați oferind toate serviciile de mai sus, o dată cu alegerea pachetului funerar pentru înmormântare. În ceea ce privește acest capitol, trebuie ales pachetul funerar dorit, al cărui cost și complexitate variază. Există desigur anumite servicii care sunt incluse în toate pachetele, însă persoanele care doresc pentru cel plecat dintre ei o înmormântare fastuoasă pot alege pachete funerare de lux, care înseamnă, spre exemplu materiale mai bune folosite la sicriu sau lenjeria acestuia sau coroane funerare mai elaborate sau mai numeroase.

De obicei, firmele de pompe funebre care activează în domeniu pun la dispoziție mai multe variante, de cele standard sau cele premium, fiind incluse în ofertă și pachete pentru incinerare.

Prețurile diferă, în funcție de mai mulți factori. În mod normal, cele mai ieftine pachete de înmormântare sunt cele de incinerare, întrucât sicriul se închiriază și această variantă presupune mai puține servicii. Însă, chiar și în cazul celorlalte, având în vedere că ajutorul de deces oferit de statul român este destul de generos, cât timp nu se cumpără un pachet de înmormântare de lux, cel mai probabil familia va primi înapoi o sumă de bani mai mică sau mai mare.

Mai departe, în acest proces, urmează pregătirea locului de înmormântare și asistență pentru primirea ajutorului de deces de la stat.

Ajutorul de înmormântare are o valoare de 7567 de lei în cazul asiguratului sau pensionarului și de jumătate din acestă sumă, respectiv 3784 lei, în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului.

Firmele de servicii funerare iau în calcul acest ajutor de deces, astfel încât contravaloarea lui poate acoperi întreg pachetul funerar, inclusiv primirea sumei rămase de către familie. Desigur, în funcție de complexitatea serviciilor solicitate, ajutorul poate acoperi doar jumătate din costuri.

Cum se desfășoară transportul funerar

Transportul funerar trebuie să se desfășoare cu mașini autorizate în baza legislației în vigoare și, de obicei, presupune transportul persoanei decedate la biserică sau capelă, iar ulterior la cimitir. Chiar dacă poate părea partea cea mai simplă a unei înmormântări, chiar și transportul funerar se poate desfășura doar în baza unor documente: certificat de deces, certificat de îmbălsămare, aviz de la Direcția de Sănătate Publică și adeverința de înhumare.

Mai mult, mașinile folosite trebuie să îndeplinească condițiile igienico-sanitare specifice acestor situații.

Există firme funerare care se ocupă și de repatrieri din mai multe țări. Acest proces necesită mai multe documente speciale și desfășoară pe care aeriană, maritimă sau terestră, în funcție de caz.

Coroane funerare din garoafe sau trandafiri

În majoritatea pachetelor funerare sunt incluse coroane funerare, însă firmele din domeniu pun la dispoziție clienților și alte variante sau diferite aranjamente suplimentare.

Coroanele sau aranjamentele pot fi alcătuite din diferite flori, de la garoafe la crizanteme sau trandafiri, în funcție de preferințele și bugetul clientului. Se pot alege coroane simple sau diverse aranjamente complexe din flori exotice, însă cu un cost suplimentar.

Toate cele necesare pentru înmormântare

Pe lângă deciziile importante care trebuie luate de familie cu ajutorul firmei de pompe funebre, în cadrul pachetelor funerare sunt incluse și toate cele necesare pentru îndeplinirea obiceiurilor înmormântărilor din România: prosoape, vin, ulei, tămâie, colive, batiste, pachete de alimente și altele.

Astfel, în momente delicate, o firmă de pompe funebre poate avea un impact uriaș, pentru că îi va ajuta pe cei care se confruntă cu o situație dificilă în toate punctele cheie din procesul unei înmormântări și, cel mai important, va oferi consultanță și sprijin în tot acest timp.

Articol recomandat de sport.ro
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Firme luminoase pentru imaginea profesională a afacerii tale
(P) Firme luminoase pentru imaginea profesională a afacerii tale

Imaginea unei afaceri este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vorbim despre succesul pe termen lung.

(P) Viva Credit: Află cum câștigi o iarnă fără grija facturilor
(P) Viva Credit: Află cum câștigi o iarnă fără grija facturilor

Se întâmplă uneori ca două cheltuieli importante să apară în același timp, iar atunci te întrebi dacă mai ai forța necesară să găsești bani pentru amândouă.

(P) Servicii de deratizare – Soluția eficientă pentru combaterea rozătoarelor
(P) Servicii de deratizare – Soluția eficientă pentru combaterea rozătoarelor

Infestările cu rozătoare reprezintă o provocare majoră pentru orice proprietar de locuință, afacere sau instituție publică.

Recomandări
Decizia luată de fiica lui Ioan Crișan și de doi suspecți în fața procurorilor. Detaliul esențial din ancheta de la Parchet
Decizia luată de fiica lui Ioan Crișan și de doi suspecți în fața procurorilor. Detaliul esențial din ancheta de la Parchet

Laura Bîlcea, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, se confruntă de acum cu pedeapsa detențiunii pe viață. La fel și cei doi complici ai săi, considerați a fi autori și cei care au pus la îndeplinire acest plan diabolic despre care vorbesc anchetatorii.

Condiția CE de aplicare a noii legi a salarizării: deficitul bugetar, sub 5% din PIB. Varianta ocolitoare a premierului
Condiția CE de aplicare a noii legi a salarizării: deficitul bugetar, sub 5% din PIB. Varianta ocolitoare a premierului

Viitoarea lege a salarizării, prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și așteptată să fie adoptată în 2025, va fi aplicată doar după ce România își va ajusta deficitul bugetar sub 5% din PIB.

După o viață de izolare, trupele nord-coreene s-ar putea lovi de realitate în Ucraina. Marea temere a lui Kim prinde contur
După o viață de izolare, trupele nord-coreene s-ar putea lovi de realitate în Ucraina. Marea temere a lui Kim prinde contur

SUA și NATO au confirmat faptul că sute sau chiar mii de soldați nord-coreeni se află în Rusia pentru instruire, înainte de a fi trimiși să lupte pe frontul din Ucraina. Dar realitatea îi va izbi din plin și dezertarea i-ar putea ispiti.