(P) Cum să-ți alegi pantofii astfel încât să îi poți asorta la orice ținută

pantofi

Pantofarul tău a devenit neîncăpător pentru toate perechile de încălțăminte și te-ai hotărât să le păstrezi doar pe cele care s-ar asorta mai ușor cu ținutele din garderoba ta?

 

Ori poate nu ai suficienți pantofi și ai programat o sesiune de shopping, însă nu știi ce să alegi pentru a nu cheltui o avere pe noile tale încălțări? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie.

Ți-am pregătit în acest material informații care te vor ajuta să-ți alegi pantofii astfel încât să îi poți asorta la orice ținută. Iată de ce criterii ar trebui să ții cont.

Începe cu nuanța pantofilor

Primul criteriu de asortare a pantofilor cu piesele vestimentare din dressing are legătură cu culoarea acestora. Desigur, negrul este cea mai simplu de combinat culoare dintre toate, așa că ar trebui să păstrezi pantofii de acest tip. Pe locul doi în ceea ce privește nuanța cea mai permisivă din punct de vedere al asortării este nude-ul sau bejul.
O pereche de pantofi cu toc sau platformele negre se vor potrivi atât la rochiile casual, cât și la ținutele mai elegante, în vreme ce balerinii nude vor fi o combinație perfectă pentru blugi, ținute lejere de vară ori outfituri mai sportive.

Bazează-te pe modelele clasice

Dacă nu ești neapărat o expertă în alegerea pantofilor, mergi întotdeauna la sigur, optând pentru modelele clasice, care nu doar că nu se vor demoda niciodată, dar se vor potrivi și la multe dintre ținutele tale. E necesar ca în pantofar să ai măcar o pereche de stilettos, pe care îi vei asorta la ținutele office sau cele elegante, o pereche de balerini, pe care îi vei purta cu outfituri casual, o pereche de botine, care merg combinate fie cu rochii, fie cu blugi slim fit, și, eventual, o pereche de cizme înalte, pentru ocaziile speciale.


Alege comoditatea

Înainte de orice altceva, comoditatea pantofilor tăi este esențială atunci când vrei să îi păstrezi pe cei mai buni dintre ei. Ce rost are să mai păstrezi tocurile care îți provoacă mereu bătături, când poți opta pentru o pereche de pantofi din piele fabricați în România despre care poți fi sigură că are un calapod făcut parcă după mulajul picioarelor tale? Renunță, așadar, la încălțămintea care nu îți este comodă, pentru că mai târziu ai putea avea de suferit din cauza durerilor de coloană din pricina perechilor care te strâng și nu îți lasă picioarele relaxate.

Păstrează cel puțin câte două perechi pentru fiecare sezon în parte

Fie că vorbim despre ghetele cu blăniță care să-ți țină picioarele calde chiar și atunci când temperaturile sunt neprietenoase sau de pantofii sport pe care îți place să îi încalți atunci când îți petreci timpul liber în aer liber, alege să păstrezi câte două perechi din fiecare categorie de încălțăminte. Chiar dacă sunt din piele, pantofii tăi trebuie să aibă parte de o aerisire corectă, pentru a-și păstra un miros plăcut la interior. Alternând purtarea lor, nu te vei asigura doar că perechile tale vor fi mereu fresh și nu vor întreține dezvoltarea bacteriilor, ci și că te vei putea bucura de ele pentru mai mult timp, întreținându-le cum se cuvine.

Nu purta tocuri prea înalte

Dacă vrei să investești într-o pereche de pantofi chic de care să te folosești în mai multe ocazii, uită de tocurile înalte. Acestea impun o ținută aparte și nu merg, nicidecum, purtate împreună cu hainele casual. În plus, atunci când le ții în picioare pentru mai multe ore la rând, e imposibil ca gleznele și coloana să nu-ți obosească din pricina lor.
O pereche de pantofi cu un toc discret este, așadar, mult mai ușor de asortat cu o gamă largă de outfituri, dar și mult mai comod de purtat, chiar și atunci când ești plecată de acasă pentru ore în șir. Cu ajutorul pantofilor cu toc de până la 8 centimetri, nu-ți vei pierde din feminitate, vei avea o postură dreaptă și vei cocheta și cu noțiunea de eleganță.


Sperăm că sfaturile oferite mai sus te vor ajuta să alegi pantofii care se vor asorta la orice ținută!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De ce se plătesc datoriile la KRUK. Păreri de la clienți
(P) De ce se plătesc datoriile la KRUK. Păreri de la clienți

Românii sunt mai dornici să-și plătească obligațiile financiare atunci când au o motivație. În general, teama de a pierde serviciul sau bunul plătit în rate este o bună motivație.

 

(P) Încă mai rulezi cu anvelopele de iarnă pe timp de vară?
(P) Încă mai rulezi cu anvelopele de iarnă pe timp de vară?

Să conduci cu anvelope de iarnă pe timp de vară este, cu siguranță, o idee nu prea inspirată

(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova
(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova

Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova.

Recomandări
La Zimnicea, din Dunăre a mai ramas doar un fir îngust de apă și a apărut o uriașă întindere de nisip
La Zimnicea, din Dunăre a mai ramas doar un fir îngust de apă și a apărut o uriașă întindere de nisip

Zeci de nave sunt blocate pe Dunare, la Zimnicea, din cauza nivelului foarte scăzut al fluviului. Convoaiele de barje sunt în așteptare, în speranța că apele vor crește și își vor putea relua drumul către destinație.

Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau
Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau

Au apărut secvențe tulburătoare cu cei doi tineri din Huși, dispăruți acum o săptămână la Costinești, în timpul uneia dintre cele mai puternice furtuni din Marea Neagră.

Inflația bate record după record în Europa. Economiștii vin cu vești sumbre pentru toamnă
Inflația bate record după record în Europa. Economiștii vin cu vești sumbre pentru toamnă

În Europa inflația bate record după record, iar economiștii avertizează că situația se va înrăutăți din toamnă când se vor resimți acut scumpirile din energie.