(P) Cum găsești ochelarii de soare potriviți pentru forma feței tale

ochelari de soare promo

Având în vedere varietatea impresionantă de modele, nu este întotdeauna ușor să alegi o pereche de ochelari de soare. De multe ori, nu știm sigur dacă un anumit stil ni se potrivește.

În timp ce gusturile personale joacă în mod evident un rol important, există alți câțiva factori care te pot ajuta să iei o decizie. Unul dintre aceștia este forma chipului, deoarece anumite modele de rame arată mai bine pe un anumit tip de față decât pe celelalte.

Având în vedere varietatea impresionantă de modele, nu este întotdeauna ușor să alegi o pereche de ochelari de soare. De multe ori, nu știm sigur dacă un anumit stil ni se potrivește. În timp ce gusturile personale joacă în mod evident un rol important, există alți câțiva factori care te pot ajuta să iei o decizie. Unul dintre aceștia este forma chipului, deoarece anumite modele de rame arată mai bine pe un anumit tip de față decât pe celelalte. Mai întâi, trebuie să stabilești în care dintre următoarele șase categorii se potrivește cel mai bine forma feței tale, apoi poți începe să cauți perechea potrivită de ochelari de soare. De regulă, ochelarii arată mai bine atunci când forma lor contrastează vizual cu cea generală a chipului tău. Iată care sunt cele șase forme ale feței și ochelarii care funcționează cel mai bine pentru fiecare.

Fața ovală

Persoanele cu fețe ovale tind să aibă trăsături bine proporționate, cu fruntea și bărbia ceva mai înguste și obrajii mai pronunțați. Dacă te numeri printre cei cu chipul oval, ai noroc, deoarece aproape orice tip de ochelari de soare ți se va potrivi. Așadar, alegerea depinde mai mult de efectul pe care îl cauți. Ochelarii de soare pătrați asigură un contur mai pronunțat, în timp ce modelele rotunde creează o imagine mai delicată. Poate doar ramele foarte înguste ar trebui evitate, deoarece acestea tind să alungească aspectul feței.

Fața rotundă

Fețele rotunde au trăsături care nu sunt puternic definite, producând astfel o impresie discretă. Fruntea și obrajii tind să aibă o lățime similară, iar bărbia este rotunjită. Ochelarii pătrați și dreptunghiulari, precum modelele de ochelari de soare Ray Ban, vor conferi feței tale contururi mai ascuțite și o vor face să pară mai alungită. Ochelarii cu rame înguste vor accentua și mai mult acest efect. Așa-numiții ochelari de soare în formă de fluture sau formele asimetrice, care sunt mai înguste în partea de jos, oferă un contrast satisfăcător cu trăsăturile chipului. Ramele rotunde și de dimensiuni mici tind să aibă efectul opus.

Citește și
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

Fața în formă de inimă

Tipic pentru fețele în formă de inimă sunt fruntea și obrajii alungiți și bărbia îngustă, ușor ascuțită. Ochelarii de soare care creează un anumit echilibru între zona sprâncenelor și bărbie sunt o alegere inteligentă în acest caz. Aceștia ar trebui să facă bărbia să pară mai delicată, fără a accentua prea mult fruntea. O modalitate de a realiza acest lucru este purtarea de ochelari cu rame rotunde sau de tip aviator.

Fața pătrată

Persoanele cu fața pătrată au fruntea, obrajii și maxilarul aproximativ de aceeași lățime. Ochelarii de soare rotunzi și cei de tip aviator sunt o modalitate ideală de a îndulci astfel de caracteristici ale feței. Ochelarii de soare tip cat-eye se potrivesc, de asemenea, chipurilor pătrate. Ochelarii de soare pătrați, pe de altă parte, creează o impresie ușor dură prin accentuarea trăsăturilor deja existente.

Fața în formă de triunghi

O formă a feței triunghiulară se caracterizează printr-o frunte îngustă cu un maxilar mai lat, care ar putea fi pătrat sau cu o bărbie plată. Ochelarii de soare potriviți îți vor echilibra trăsăturile faciale, atenuând aspectul liniei maxilarului. Modelele cum ar fi stilul aviator, cat-eye sau pătrate vor ajuta la evidențierea simetriei. Încearcă să eviți ramele mici și, în schimb, alege ochelari de soare normali sau supradimensionați, cu unghiuri ridicate.

Fața în formă de diamant

Fruntea și linia maxilarului sunt la fel de înguste, pomeții fiind cea mai largă zonă a feței. Persoanele cu o față în formă de diamant ar trebui să își accentueze pomeții, fiind una dintre puținele forme de față care se pot potrivi cu ochelarii de soare de dimensiuni mici. Asta deoarece forma lor se va potrivi cu punctele înalte naturale ale feței. Dacă ai chipul în formă de diamant, ești unul dintre norocoșii care pot purta ochelari de soare de tip cat-eye mai micuți sau chiar modele rotunde. Alegând rame care îți pun în valoare trăsăturile naturale, îți poți îmbunătăți aspectul și te poți simți mai sigur pe tine. Nu uita, deși acestea sunt îndrumări generale, moda este subiectivă. La urma urmei, cei mai buni ochelari de soare sunt cei care te fac să te simți bine și se potrivesc stilului tău personal. Sursa foto: Freepik.com

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Eveniment la Hangu 6 luptători MMA de renume mondial vor susține demonstrații, intrarea este liberă
(P) Eveniment la Hangu 6 luptători MMA de renume mondial vor susține demonstrații, intrarea este liberă

Copiii care practică sportul la Clubul de karate Bassai-Dai, dar nu doar ei, vor avea ocazia să-i vadă pe 6 dintre cei mai buni luptători MMA, la sala de sport din Hangu, sâmbătă (21 septembrie), unde va avea loc Seminarul cu campioni MMA, începând cu ora 16

(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta

Alegerea unei canapele moderne este o decizie importantă în amenajarea oricărui living. Canapeaua nu este doar o piesă de mobilier esențială din punct de vedere funcțional, dar și un element central din punct de vedere estetic.

(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate
(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate

Când alegi o vopsea lavabilă pentru interior nu selectezi doar o simplă culoare. Aceasta își lasă mult amprenta în procesul de amenajare și, de aceea, este considerată un finisaj care transformă fiecare încăpere într-un loc unic.

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.