(P) Cum alegi rochiile elegante în funcție de siluetă

advertorial

Indiferent cât de frumoasă este o rochie, cel mai important aspect este să ți se potrivească în funcție de silueta pe care o ai.

Moda și tendințele se schimbă, iar acest lucru este valabil și pentru corpul tău. Și, indiferent de cum evoluează moda, este indicat să alegi piese vestimentare care să îți complimenteze trăsăturile, să îți ascundă defectele și să îți pună în evidență formele.

Alegerea unei rochii elegante în funcție de siluetă este cea mai bună recomandare chiar și atunci când faci cumpărături online. O rochie atent aleasă poate păcăli vizual privitorul prin a ascunde micile tale defecte și să scoată în evidență calitățile pe care le ai. În plus, pe lângă efectul de alungire pe care îl poate oferi siluetei unde este cazul, poate să și adauge extra volum acolo unde dorești. Astfel, te vei simți minunat în rochia aleasă.

În continuare îți vom oferi câteva sfaturi și recomandări în ceea ce privește alegerea rochiei în funcție de siluetă, astfel încât să poți face mereu o selecție inspirată indiferent dacă vorbim despre un magazin online sau chiar fizic.

Rochii de seară pentru silueta tip pară

Silueta tip pară este caracterizată de un bust mai mic și o talie mai amplă. Umerii sunt înguști și șoldurile mai late decât linia umerilor. În această situație cel ami bine te avantajează modelele de rochii care pot să alungească silueta. Forma tip pară este avantajată, de asemenea, de rochii care au detalii mai extravagante în partea superioară a corpului, de rochii cu croiala strâmtă, mulată pe talie sau care arată spatele, decolteul sau gâtul.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Decolteurile în ,,V”, dar și croiala tip A-line sau rochiile stil princess sunt ideale pentru a crea proporții care să îți avantajeze silueta. Ai la dispoziție atât de multe modele de rochii de seară care să se încadreze în această descriere încât tot ce mai trebuie să faci este să o alegi pe cea care îți place cel mai mult. Dacă rochia ta este prea simplă, atunci îți recomandăm să o accesorizezi cu un colier statement care să creeze un detaliu care să atragă atenția de la imperfecțiunile pe care încerci să le ascunzi.

Rochii de seară potrivite pentru silueta tip clepsidră

Dacă îți descrii corpul ca fiind ,,cu forme”, ai talia bine definită și bustul aproape egal cu șoldurile atunci te încadrezi în tipologia ,,clepsidră”. Oricum, chiar dacă multe femei îți invidiază silueta este bine să reții faptul că ai nevoie să ții cont de câteva lucruri pentru a-ți pune în valoare calitățile. Ai nevoie să îți accentuezi talia și acele forme feminine. Mai exact, îți recomandăm să cauți rochii cu peplum, cu croială parte peste parte sau talie cambrată. Dacă ai nevoie de o rochie de seară potrivită pentru sezonul rece, alege modele cu mânecă trei sferturi. De asemenea, ți se potrivesc rochiile cu cordon sau betelie în talie. O croială tip sirenă sau Empire îți vor flata silueta.

Rochii de seară pentru silueta tip pară

O femeie care are acest tip de siluetă nu are șoldurile ample și nici talia foarte bine definită. Întrucât abdomenul poate să fie mai pronunțat și să contrasteze cu brațele și picioarele zvelte ai nevoie să ascunzi abdomenul și să evidențiezi alte părți ale corpului. Dacă ai brațele subțiri atunci poți opta pentru modele de rochii de seară cu bretele subțiri sau strapless. Dacă vrei o rochie cu mâneci atunci alege o croială îngustă. Te avantajează chiar și un model de rochie de seară scurtă mai ales dacă vrei să îți evidențiezi picioarele frumoase.

Iar dacă îți dorești ca pentru o seară să arăți perfect și să ai o siluetă vizibil mai subțire alege rochii midi cu dungi diagonale sau într-o culoare închisă.

Rochii de seară potrivite pentru o siluetă androgină

Tipologia corporală androgină mai este cunoscută și sub denumirea de ,,dreptunghiulară”. Adesea, această tipologie de siluetă este mai atletică, ceea ce poate fi de mare ajutor deoarece vei putea opta pentru aproape orice model de rochie. Cheia este să accentuezi partea superioară mai dezvoltată și să arăți picioarele sau alte forme. Rochiile cu structură, volume și accente pe partea de trunchi sunt o alegere inspirată. Atrage atenția către gât, umeri și brațe, iar dacă ești mândră de bustul tău, atunci poți opta și pentru un decolteu în „V”.

În ceea ce privește culorile, inspiră-te și din tendințele actuale astfel încât să te asiguri că rochia ta este cea mai potrivită și te face să te simți plină de încredere în forța ta de seducție.
O rochie este o poveste, aflăm de la Zonia.ro. Tu alegi cum o spui prin rochia pe care o îmbraci și atitudinea cu care le porți.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.