(P) Când este timpul să porți scutece pentru adulți?

hartie igiencia
StirilePROTV

Îmbătrânirea poate fi un proces dificil și delicat. Pe măsură ce părintele sau persoana iubită îmbătrânește, observi că sarcinile care înainte le făceau ușor acum le este imposibil să le ducă până la capăt.

Probabil că dorești să-i ajuți să-și mențină calitatea vieții și, în același timp, să-și păstreze demnitatea.

Îmbătrânirea poate fi un proces dificil și delicat. Pe măsură ce părintele sau persoana iubită îmbătrânește, observi că sarcinile care înainte le făceau ușor acum le este imposibil să le ducă până la capăt. Probabil că dorești să-i ajuți să-și mențină calitatea vieții și, în același timp, să-și păstreze demnitatea.

O problemă comună cu care se confruntă mulți vârstnici este incontinența vezicii urinare, deși unii suferă și de incontinență intestinală. Incontinența este un subiect foarte personal, care poate fi dificil de discutat sau de acceptat. Incapacitatea de a controla mișcările vezicii urinare sau ale intestinului poate compromite foarte mult demnitatea cuiva. Cu toate acestea, este important să reții că incontinența nu este vina persoanei afectate. Oamenii pot aborda această problemă într-un mod eficient și demn.

Ce este incontinența?

Incontinența vezicii urinare (sau urinară) este scurgerea involuntară de urină. Scurgerile pot fi în cantități mici sau mari. Uneori, acest lucru se poate întâmpla atunci când strănuți, tușești, râzi, sari sau alergi. Scurgerile vezicii urinare sunt frecvente.

Citește și
spitalul din Huedin
Anchetă la Spitalul din Huedin, după ce o pacientă a murit iar capul i-a fost legat cu un scutec
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Factorii care cauzează incontinența pot fi provocați de orice slăbește mușchii pelvieni. Unele cauze comune ale incontinenței urinare sunt:

• Sarcina.
• Naşterea.
• Menopauza.
• Slăbirea treptată a podelei pelvine. Acest lucru se întâmplă în mod natural atât la bărbați, cât și la femei, pe măsură ce îmbătrânesc.
• Orice provoacă retenție urinară poate duce la incontinență.
• Accident vascular cerebral.
• Scleroză multiplă.
• Alte tulburări neurologice.
• Anumite medicamente.
• O prostată mărită.
• Orice lucru care scade mobilitatea unei persoane poate duce la incontinență doar din cauza imposibilității de a ajunge la baie la timp.
• Orice provoacă inflamația tractului urinar poate duce la incontinență.
• Paralizie, slăbiciune.
• Artrită.
• Infecții.
• Subțierea țesuturilor genitale din cauza menopauzei.
• Cistită interstițială.

Când este timpul pentru scutecele pentru adulți?

Dacă ai incontinență, ar trebui să discuți cu medicul tău de familie pentru o evaluare inițială și, eventual, un tratament. Uneori, medicul îți poate recomanda să consulți și un urolog. Aceștia pot efectua teste urodinamice pentru a clarifica în continuare cauza scurgerilor tale.

Uneori, medicamentele sau alte tratamente (de la modificări ale dietei până la intervenții chirurgicale) pot rezolva problema. Dar acestea nu pot inversa întotdeauna incontinența din cauza îmbătrânirii. Ar putea fi timpul să iei în considerare scutecele pentru adulți.

Beneficiile scutecelor pentru adulți includ:

• Confort. Purtarea scutecelor poate ajuta la evitarea disconfortului cauzat de scurgerile vezicii urinare în hainele obișnuite.
• Mai putin stres. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la pete atunci când apar scurgeri.
• Discreție. Multe modele sunt absorbante, dar suficient de subțiri pentru a se potrivi sub haine.
• Comoditate. Unele scutece pentru adulți se pun și se desprind ca lenjeria obișnuită.

Tipuri de scutece pentru adulți

Există mai multe tipuri de scutece adulti de unică folosință. Poate fi necesar să încerci mai multe pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru tine sau pentru persoana iubită. Cumpărarea acestora online oferă o anumită confidențialitate.

Scutecele pentru incontinență sunt tampoane absorbante, precum prosoapele. Ele se lipesc de interiorul lenjeriei tale. Pull-up-urile arată ca lenjeria obișnuită. Sunt o alegere excelentă pentru cineva care are mobilitate și dorește un aspect discret (de obicei le poți purta nedetectate sub haine). Scutecele de unică folosință pentru adulți sunt absorbante și au elemente de fixare laterale (cum ar fi scutecul unui copil). Sunt bune pentru persoanele care au incontinență grea și au probleme de a sta în picioare sau de mers.

Cum să schimbi un scutec pentru adulți?

Dacă persoana iubită are probleme de mobilitate, poate fi necesar să-i schimbi scutecul de unică folosință. O să ai nevoie de:

• Mănuși de unică folosință.
• Șervețele umede (adică șervețele pentru copii).
• O pungă de plastic sau alt recipient de gunoi. (Nu spăla niciodată produsele pentru incontinență).
• Cremă antibacteriană
• Un scutec curat.

Dacă nu ai vreo problemă pe timpul zilei, ci doar noaptea se întâmplă să nu ajungi la baie în timp util, poți opta și pentru aleze igienice pe pat. Acestea sunt de unică folosință și se pun peste lenjerie pentru ca aceasta din urmă să nu fie murdărită.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Gest revoltător al unor femei pe o plajă din Filipine. „Nu putem tolera așa ceva”
Gest revoltător al unor femei pe o plajă din Filipine. „Nu putem tolera așa ceva”

O plajă din Filipine a fost închisă parțial, pentru trei zile, după ce o femeie a ascuns în nisip un scutec folosit.

Anchetă la Spitalul din Huedin, după ce o pacientă a murit iar capul i-a fost legat cu un scutec
Anchetă la Spitalul din Huedin, după ce o pacientă a murit iar capul i-a fost legat cu un scutec

Caz şocant la Spitalul din Huedin, judeţul Cluj.

Un primar din Romania vrea sa le puna scutece cailor, ca sa aiba strazi curate. Reactia localnicilor:
Un primar din Romania vrea sa le puna scutece cailor, ca sa aiba strazi curate. Reactia localnicilor: "E cam greu de aplicat"

"Caii trebuie sa poarte scutece ca sa nu mai faca mizerie pe strazi" - asta cere primarul din statiunea Sangeorz-Bai, decis sa ii amendeze pe toti carutasii care nu respecta regula.

Hotul in scutec, deghizarea perfecta pentru un barbat de 30 de ani si 90kg
Hotul in scutec, deghizarea perfecta pentru un barbat de 30 de ani si 90kg

Barbatul nu s-a sfiit sa-si ia de pe raft ce i-a poftit inima chiar de sub nasul vanzatorului si a clientilor; numeni nu l-a oprit, pentru ca toti lesinau de ras.

Un bebelus salvat de la moarte de propriul scutec!
Un bebelus salvat de la moarte de propriul scutec!

Un bebelus de 18 luni ar trebui sa ii multumeasca scutecului sau pentru ca l-a salvat de la moarte, cand a cazut de la etajul trei al unui apartament.

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.