Sondaj: Unii tineri din Generația Z își aduc părinții la interviurile de angajare. Manager: "Se supără prea ușor”
Unii angajatori ar fi dispuși să ofere profesioniștilor mai în vârstă mai multe beneficii și salarii mai mari, pentru a evita angajarea tinerilor absolvenți, dintre care unii au venit la interviu cu părinții, scrie Business Insider.
Publicația americană citează o revistă pentru studenți, care a comandat un sondaj la care au participat 800 de manageri, directori și executivi implicați în recrutare în SUA, în luna decembrie.
39 la sută dintre angajatorii care au răspuns au declarat că preferă să angajeze persoane mai în vârstă decât proaspeți absolvenți, în parte pentru că tinerii profesioniști nu fac o primă impresie bună în interviurile de angajare.
Mai mult de jumătate dintre angajatori au declarat că recruții tineri au dificultăți în a menține contactul vizual în timpul interviului, iar 50% au spus că au solicitat compensații nerezonabile.
Aproape 20 la sută dintre angajatori au afirmat că au intervievat absolvenți care au venit la interviu însoțiți de un părinte, iar unul dintre candidați a venit la interviu “într-o ținută nepotrivită”.
Dintre cei care au declarat că preferă să angajeze persoane mai în vârstă, 60% ar fi dispuși să ofere mai multe beneficii pentru a-i atrage, 59% au declarat că ar oferi salarii mai mari, 48% au spus că ar permite opțiuni de lucru la distanță sau hibrid, iar 46% au spus că ar fi dispuși să angajeze candidați supradotați.
Profesioniștii tineri par, de asemenea, să aibă reputația de a fi dificili la locul de muncă. Aproape două treimi dintre angajatori au declarat că tierii absolvenții recenți par să se simtă îndreptățiți (să ocupe jobul) în timp ce 58% au declarat că aceștia "se supără prea ușor".
Peste 50% dintre șefi consideră că tinerii absolvenții nu sunt pregătiți pentru piața muncii, că aceștia "nu răspund bine la feedback" și au "abilități slabe de comunicare".
Pe măsură ce Generația Z a intrat în câmpul muncii în număr tot mai mare în ultimii ani, angajatorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea generației mai tinere de a se adapta la viața corporativă.
PWC, Deloitte și KPMG se numără printre marile firme care au afirmat că tinerii din Generația Z care au absolvit în timpul pandemiei au dificultăți în a-și exersa abilitățile de comunicare de bază și eticheta la birou.
Prim urmare, companii au oferit tinerilor angajați cursuri suplimentare de abilități banale, cum ar fi cum trimiterea de e-mailuri, ce să poarte la locul de muncă și cum să lucreze în echipă.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: parinti, tineri, angajari, sondaj, myimpact,
Dată publicare:
15-01-2024 17:58