MWC 2014. YotaPhone 2, telefonul inteligent cu doua ecrane. Rusii promit o autonomie de pana la 50 de ore

Ultima actualizare: 28-02-2014 00:42
YotaPhone 2

"Un telefon, doua ecrane." Acesta e motto-ul telefonului YotaPhone, dezvoltat in Rusia. La MWC 2014, producatorii au prezentat cea de-a doua generatie a telefonului revolutionar.

In 2012, compania rusa Yota anunta YotaPhone, un telefon revolutionar, cu doua ecrane, unul frontal, color, si un altul pe partea din spate, cu tehnologie e-Ink de 200 DPI, monocrom si mult mai economic.

YotaPhone 1 avea un ecran LCD de 4,3 inci, cu o rezolutie de 720×1280 pixeli si un ecran e-Ink, de aceeasi dimensiuni. Procesorul era un SnapDragon S4, dualcore, cu 2GB de memorie RAM.

La MWC 2014, producatorii au lansat versiunea a doua a telefonului, YotaPhone 2. Noul YotaPhone are un ecran secundar mai mare, de 4,7 inci si vine cu o densitate mai mare de pixeli pe inch ca predecesorul sau.

De asemenea, noul model are iluminare de fundal pentru ecranul e-Ink.

Modelul prezentat la MWC2014 introduce o serie de noi functionalitati, cum ar fi folosirea ecranului de pe spate, e-Ink, pentru sarcini obisnuite, cum ar fi raspunederea la SMS-uri, preluarea apelurilor sau postarile pe retelele sociale.

Folosind doar displayul e-Ink, Yota sustine ca noul telefon are o autonomie de 50 de ore.

In interior, gasim un procesor Qualcomm Snapdragon 800, incarcare wireless si NFC.

Si ecranul principal a fost imbunatatit, dimensiunea sa a crescut la 5 inci iar tehnologia folosita este AMOLED.

Telefonul va fi disponibil in Rusia si Europa in ultimul trimestru din 2014. Compania a anuntat ca detinatorii primei generatii vor putea cumpara YotaPhone 2 cu un discount generos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO