Un condiment romanesc se pregateste sa cucereasca Europa
Se numeste "Femeile din Petelea" si este preparat chiar de localnicele din comuna mureseana cu acelasi nume. Condimentul, facut din plante medicinale si legume uscate, le-a luat mintile austriecilor.
Reteta produsului este tinuta in mare taina de o mana de femei. Condimentul minune, care da gust bucatelor, se prepara din 20 de plante medicinale si legume uscate. Cum cele mai multe plante cresc pe camp, femeile nu au grija gradinaritului.
Condimentul "Femeile din Petelea" este in curs de omologare. Muresencele nu pierd timpul si se grabesc sa scoata pe piata produsul finit. Deja, clientii din Austria si Germania s-au aratat dispusi sa plateasca pana la opt euro pentru 200 de grame din amestecul magic.
In timp ce unii prepara produsul din plantele adunate de pe camp, altii au inceput sa le cultive in propriile gradini. Fiind produse ecologice , plantele au mare cautare.
Gospodinele din Petelea reinvie astfel traditia cultivarii plantelor medicinale dupa modelul vecinilor din Ungaria, unde se cultiva pe zeci de mii de hectare.