O adolescenta fara acte de identitate a nascut la maternitatea din Braila


Ultimul update: Miercuri 22 August 2012 19:35
Data publicarii: Marti 07 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Galati

O tanara care nu are niciun act de identitate a adus pe lume un copil ce nu poate fi inregistrat, in lipsa oricarui fel de documente. Fata nu vrea sa-l creasca, iar procedura de adoptie poate fi ingreunata de lipsa actelor.

Adolescenta s-a nascut intr-un sat din judetul Vrancea, in locuinta parintilor ei. Cum ei nu au inregistrst-o, autoritatile nu pot decat sa presupuna ca fata are in jur de 17 ani.

Mama copilului a fost consiliata si a si acceptat, in prima instanta, protejarea ei si a copilului in Centrul maternal Alexandra. De asemenea, a fost contactata si familia, astfel incat se se constituie intr-o retea suport pentru mama si nou-nascut.
Simona Cimpoaie, Dir. Protectia Copilului Braila
Medicii si-au dat seama de aceste probleme abia cand adolescenta a ajuns la spital si a nascut un baiat. Cadrele medicale au vrut sa-l inregistreze, insa si-au dat seana ca nu au cum. Mama lui nu are niciun act de identitate si nici macar nu stie luna si ziua in care s-a nascut.

Conducerea spitalului a anuntat politia, dar si Directia pentru Protectia Copilului. Politistii au cautat indicii despre ea in satul natal si asa au aflat ca parintii fetei sunt plecati la munca in strainatate.

Acum, urmeaza o procedura de durata, prin care autoritatile trebuie sa gaseasca documente care sa ateste nasterea mamei, ca sa-i intocmeasca acte de indentitate si micutului.

Mai grav este ca, pe langa lipsa documentelor de identitate, autoritatile mai au inca o problema. Tanara vrea sa-si abandoneze copilul. Barbatul pe care l-a indicat ca fiind tatal copilului nu vrea sa-l recunoasca, desi imparte locuinta cu mama lui.

Deocamdata, mama si copilul sunt la adapost. Cat despre problema actelor, este nevoie de timp pentru ca ei sa intre in legalitate.

Moartea unui bebelus ridica multe semne de intrebare la Constanta
Abia invata sa mearga in picioare, dar inoata ca la carte!
O mama din Buzau si-a abandonat bebelusul, de teama ca nu-l va putea creste
VIDEO PROTVPLUS.RO