Exercitiu antiterorist in apele Marii Negre


Ultimul update: Vineri 06 Aprilie 2012 23:21
Data publicarii: Marti 23 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Constanta
Exercitiu antiterorist in apele Marii Negre

Militarii si luptatorii antitero au intervenit pentru anihilarea unei grupari care luase ostateci pe o nava, in cadrul exercitiul Jackal Stone.

Astfel, dupa ce zona a fost securizata de fortele de ordine, a fost lansat un atac simultan din aer si din apa. Oamenii legii au urcat la bordul navei si au reusit eliberarea ostatecilor si anihilarea gruparii teroriste.

Peste 1.300 de militari din sapte tari si trei nave militare participa la exercitiul "Jackal Stone 08", care se desfasoara pe teritoriul Romaniei, Ucrainei, Ungariei si in zona de operatii a Marii Negre. 

Romania este reprezentata de 400 de militari, ceilalti fiind din Letonia, Lituania, Suedia, SUA, Ucraina si Ungaria, in timp ce navele militare vor fi din Romania, SUA si Ucraina. 

Scenariul exercitiului este unul fictiv si a fost planificat inca din anul 2007. Pentru conducerea activitatii s-a constituit o grupare de forte intrunite la Baza militara Mihail Kogalniceanu, de unde vor fi coordonate actiunile tuturor fortelor participante.

Sursa: Pro TV

Arad: simularea unui exercitiu militar a provocat panica printre localnici
Exercitiu naval cu celebra fregata USS Mc Faul la Marea Neagra
Exercitiu naval cu celebra fregata USS Mc Faul la Marea Neagra
VIDEO PROTVPLUS.RO