A facut infarct cand a aflat ca risca inchisoarea, desi e nevinovata!


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 01:17
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Constanta

O femeie de 44 de ani, din Constanta, a facut infarct cand a aflat ca urmeaza sa faca inchisoare pentu ca nu a platit o amenda penala. Degeaba s-a luptat femeia sa demonstreze ca de fapt este vorba despre o alta persoana, pentru ca nimeni nu a crezut-o.

Povestea incepe in urma cu 4 ani. Mariana Anghel, o femeie din satul Sinoe, a fost chemata ca martor intr-un proces penal. Femeia nu s-a prezentat la proces si atunci judecatorii din Constanta au amendat-o cu 500 de lei, bani pe care nu i-a achitat.

Sanctiunea s-a tranformat in 22 de zile de inchisoare. In urma cu doua luni, a venit instiintarea de la Instanta de Judecata, dar surpriza. Era adresata unei alte persoane, care poarta numele celei citate ca martor in dosar.

Disperata, femeia a apucat calea instantelor de judecata. A mers in fata judecatorilor si le-a explicant ca la mijloc este o greseala. In apararea ei a fost chiar persoana care a dechis procesul. Degeaba insa, pentru ca magistratii au tinut-o pe a lor.

Culmea este ca vecina care a gresit n-are nicio apasare sa-si recunoasca vina. Spune insa ca nu va plati sub nicio forma amenda, pentru ca nu si-a dorit sa fie martor la proces.

Acum femeia mai are o singura sansa sa scape de inchisoare. Pana luni, trebuie sa plateasca ameda, plus 600 de lei, cheltuieli de judecata. O suma deloc exagerata, vor spune multi. Ceva de domeniul fantasticului, insa, pentru femeia, mama a cinci copii, care este somera. Sotul ei lucreaza cu ziua, cand apuca, pe cel mult 35 de lei.

In aceasta situatie, cel care s-a oferit sa o ajute este chiar primarul localitatii. Totusi, ramane de neinteles atitudinea magistratilor, care nu si-au acceptat greseala si erau cat pe ce sa duca in spatele gratiilor o persoana nevinovata.

VIDEO PROTVPLUS.RO