Anca Jurma și Augustin Lazăr, întâlnire cu Tudorel Toader la Ministerul Justiției. Subiectele abordate

07-08-2018 07:06


Întâlnire crucială la ministerul justiţiei între Tudorel Toader, Anca Jurma, procurorul şef interimar al DNA, şi Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Cei doi au fost chemaţi marți de ministrul Justiţiei pentru a discuta situaţia procurorilor delegaţi la DNA , după ce sâmbătă, Tudorel Toader a anunţat că vrea să ştie exact câţi procurori au fost delegaţi la Direcţia Anticorupţie şi dacă au respectat condiţiile în privinţa vechimii.

Ministrul Justiţiei a mers la minister cu toate că este în concediu.

Mi-am luat concediu ca să pot lucra mai mult”, a spus ministrul Justiției.

Cei trei au discutat despre situaţia procurorilor din DNA care nu mai îndeplinesc condiţiile de vechime, după ce statutul magistraţilor a fost modificat, iar condiţia de vechime pentru că un procuror să fie delegat la DNA a crescut de la 6 la 8 ani.

Vom putea declanșa procedura de titularizare pe funcțiile respective a procurorilor și atunci se va curma discuția și orice suspiciune publică cu referire la faptul că anumiți procurori nu sunt titularizați pe funcțiile lor”, a transmis Augustin Lazăr după întâlnirea cu Tudorel Toader.

Am lămurit delegările, sunt absolut legale, nu a fost niciun fel de problemă, nu înțeleg de unde s-a inflamat așa această problemă”, a spus Anca Jurma, procurorul-șef interimar al DNA.

În acest moment la DNA sunt delegaţi 43 de procurori, dintre care 6 au fost delegaţi de la alte parchete.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO